Теслић: Хуманитарна утакмица, ал\’ за нечији џеп

Утакмица рукометаша Црвене Звезде из Београда и бањалучког Борца која је одиграна у Теслићу прије два мјесеца имала је хуманитарни карактер. Утакмицу су организовали општина Теслић и ЗТЦ „Бања Врућица“, а сав приход од улазница био је намјењен Удружењу дистрофичара из Теслића. Међутим, овај новац никада нису добили. -Господин Вејзовић, директор ЈУ СЦ „Радолинка“ ми […]

четвртак, октобар 11, 2012 / 20:58

Утакмица рукометаша Црвене Звезде из Београда и бањалучког Борца која је одиграна у Теслићу прије два мјесеца имала је хуманитарни карактер. Утакмицу су организовали општина Теслић и ЗТЦ „Бања Врућица“, а сав приход од улазница био је намјењен Удружењу дистрофичара из Теслића. Међутим, овај новац никада нису добили.

-Господин Вејзовић, директор ЈУ СЦ „Радолинка“ ми је рекао да тај новац неће да уплати на наш рачун, јер њему општина дугује неки новац. А рекао је и да ће га он подијелити на друге стране, рекла је предсједница Удружења дистрофичара, Славица Парежанин

Директор спортског центра Радолинка, Енвер Вејзовић каже да о овој утакмицу није било писаног трага који је њему потребан ради даље евиденције, те да му је изузетно жао због ситуације у којој се сада налазе.

-Наиме о овој утакмици нема ниједног писаног трага, ниједног уговора. Она је одржана на захтјев директора Бање Врућице и дијелом начелника општине Теслић, Саве Касаповића. Тако да без иједног уговора без свега ми покушавамао све да урадимо по закону. Ми немамо ништа против да се тај новац додијели, али све мора бити законски регулисано. Неко други је одличио и коме ће се усмјерити та средства и узурпирао формално тај простор, одиграо ту утакмицу да нису нас ни питали ништа, наводи директор ЈУ СЦ „Радолинка“, Енвер Вејзовић.

У општини Теслић нису жељели да коментаришу овај случај, док се из ЗТЦ „Бања Врућица“ нису јављали на наше позиве.

-Сваком од нас у удружењу је потребан новац. Имамо око 30 чланова и већином су сви угрожени и већином живе од туђе његе и помоћи те овдје траже помоћ, додала је Парежанин.

Интересантно је и то да Парежанин наводи да они нису били ни упознати са чињеницом да се ова хуманитарна утакмица игра у њихово име. То су накнадно сазнали из медија, што их је обрадовало јер новац им је увијек добродошао. Међутим, осјећају се изиграним и искориштеним, те се надају да ће овај случај ускоро бити ријешен!
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *