Телеком Аустрије једини доставио (недовољну) понуду

Компанија Телеком Аустрија саопштила је данас да је за 51 одсто акција Телекома Србије понудила од 800 до 950 милиона евра и да тиме није испунила минималне услове тендера. Радна група за продају Телекома Србије отворила је данас понуду аустријског Телекома, која је стигла 15 минута прије истека рока. Телеком Аустрија је понудио 1,4 милијарде […]

понедељак, март 21, 2011 / 15:25

Компанија Телеком Аустрија саопштила је данас да је за 51 одсто акција Телекома Србије понудила од 800 до 950 милиона евра и да тиме није испунила минималне услове тендера.

Радна група за продају Телекома Србије отворила је данас понуду аустријског Телекома, која је стигла 15 минута прије истека рока. Телеком Аустрија је понудио 1,4 милијарде евра, од чега 950 милиона евра за акције а 450 милиона евра за инвестиције.

Како се наводи у саопштењу, Телеком Аустрија, који је власник мобилног оператера Вип мобајл у Србији, у понуди се обавезала да у периоду од три године инвестира 450 милиона евра у српску телекомуникациону компанију.

Статус званичних понуђача на тендеру за куповину Телеком Србије добило је шест компанија – Телеком Аустрија, Дојче телеком, Турксел, Америка мовил, Ведер инвестментс и Франс телеком, а радна група задужена за спровођење тендера очекивала је најмање четири понуде.

Минимална цијена за већински пакет акција Телекома Србије је 1,4 милијарде евра. Влада Србије планира продати 31 одсто акција, а грчки ОТЕ свих 20 одсто акција које посједује у Телекому. Дојче телеком посједује 30 одсто акција у компанији ОТЕ.

Понуда Телекома Аустрије је условна и услиједила је након детаљне анализе и процјене пословања и имовине Телекома Србије, наводи се у саопштењу.

Према процјенама и подацима Телекома Аустрије, приходи Телекома Србије у 2010. години износили су 1,16 милијарди евра, добит прије опорезиванаја, камата и амортизације (ЕБИТДА) износила је 483 милиона евра, а дуговања компаније 609 милиона евра.

Телеком Србија је у прошлој години имао и 7,3 милиона претплатника фиксне телефоније и 3,35 милиона корисника мобилне телефоније.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *