Teгелтија: УИО не смије зауставити финансирање

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је да Управа за индиректно опорезивање БиХ ни по којем основу не смије зауставити финансирање институција које зависе од средстава са Јединственог рачуна. Тегелтија је рекао да се Управа сврстава на једну страну која каже да неће бити исплата ако до 31. децембра не буде усвојен буџет заједничких […]

среда, децембар 21, 2011 / 10:37

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је да Управа за индиректно опорезивање БиХ ни по којем основу не смије зауставити финансирање институција које зависе од средстава са Јединственог рачуна.

Тегелтија је рекао да се Управа сврстава на једну страну која каже да неће бити исплата ако до 31. децембра не буде усвојен буџет заједничких институција БиХ , али би Управа требало да се клони тумачења закона о том буџету и да ради свој посао – а то је да прикупља средства на Јединствени рачун и празни га у складу са одлукама Управног одбора, Савјета министара и Парламентарне скупштине.

"Није њихово да тумаче закон, већ да спроведу закон", рекао је Тегелтија за “Независне новине“.

Он је истакао да Управа ни по којем основу не смије зауставити финансирање институција које зависе од средстава са Јединственог рачуна.

Тегелтија је навео да је овако конципиран Јединствени рачун веома рањив и врло лако се може доћи у ситуацију да буде блокиран, додајући да приједлог за редефинисањем заједничког рачуна иде у правцу да он не буде толико рањив.

Из Управе за индиректно опорезивање раније је најављено да ће од 1. јануара бити обустављена исплата средстава с Јединственог рачуна држави и нижим органима власти уколико не буде договора о буџету БиХ до краја године.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *