Тегелтија: Прњавор ће бити највеће градилиште у РС

ПРЊАВОР – Општина Прњавор ће прије краја ове године постати највеће радилиште у Републици Српскоj, захваљујући почетку градње аутопута Бања Лука – Прњавор – Добој, а финансијска средства ће обезбиједити Влада РС – најавио је министар финансија РС Зоран Тегелтија. Он је синоћ на свечаној сједници Скупштине општине поводом 24. марта – Дана општине Прњавор […]

петак, март 25, 2011 / 08:08

ПРЊАВОР – Општина Прњавор ће прије краја ове године постати највеће радилиште у Републици Српскоj, захваљујући почетку градње аутопута Бања Лука – Прњавор – Добој, а финансијска средства ће обезбиједити Влада РС – најавио је министар финансија РС Зоран Тегелтија.

Он је синоћ на свечаној сједници Скупштине општине поводом 24. марта – Дана општине Прњавор рекао да ће републичка власт настојати да помогне овој општини у реализацији свега што је започела или планирала, како би се развијала у позитивном смјеру.

Тегелтија је подсјетио да ће из времена велике кризе успјешно изаћи само оне заједнице које су компактне, сложне и раде у интересу својих грађана.

Предсједник РС Милорад Додик у честитки упућеној локалној власти Прњавора, поводом Дана општине, наводи да је "Прњавор на добром путу достизања највиших стандарда по узору на савремене, урбане средине о чему свједоче бројни сертификати и признања међународних институција и асоцијација, што ову локалну заједницу чини привлачним мјестом за живот и рад, нарочито за младе и образоване људе".

"Желим да изразим подршку и поздравим све активности општинског руководства које су усмјерене на стварање повољнијег амбијента за привредне дјелатности, подстицање предузетничке иницијативе, улагање у образовање, културу, социјалну заштиту и друге важне аспекте живота и рада", наводи Додик.

У честитки коју је упутио предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић наводи се да ће "републичка извршна и законодавна власт и даље пружати подршку општини Прњавор у свим пословима који воде напретку локалне заједнице и њеном цјелокупном социјалном и економском развоју, као важном сегменту организационе структуре РС".

Предсједник СО Прњавор Брано Жунић рекао је да локална власт има велику одговорност и да се мора усмјерити ка даљем развоју општине, истичући да је од изузетног значаја да се уз помоћ Владе РС заврше заједнички пројекти чија је реализација почела прије неколико година.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш подсјетио је на позитиван финансијски статус ове локалне заједнице и навео податак да су током прошле године инвестиције износиле око 5.300.000 КМ.

"Поносни смо и на чињеницу да смо успјели остварити висок ниво разумијевања и толеранције међу постојећим етничким групама, да смо улагали у наше етничко благо и промоцију надимка – Мала Европа, да смо покренули активности на успостављању партнерских веза са матичним земљама припадника националних мањина, да смо успоставили добру везу са дијаспором и да смо радили на успостављању бољих услова живота за све грађане", рекао је Томаш.

За посебне заслуге у афирмацији општине Повељом са златним грбом награђени су Синиша Гатарић, Љубинко Савковић и Ловачко удружење "Борик", а повеље и новчане награде уручени су за још 12 грађана општине Прњавор.

Свечаној сједници СО Прњавор присуствовали су и министар породице, омладине и спорта РС Нада Тешановић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Мирослав Миловановић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, посланици из Прњавора у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ и Народној скупштини РС, начелници више општина из РС и други бројни гости из јавног, привредног, невладиног, спортског, културног и медијског живота.

У културно-забавном програму учествовали су женски градски хор "Лира" из Градишке, музичка школа из Прњавора и Српско културно-умјетничко друштво "Просвјета" из Прњавора

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *