Тегелтија: Преузети искуства из Србије

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија и министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић разговарали су данас о фискалној консолидацији коју спроводи Влада Србије и о њиховим будућим мјерама чији је циљ смањење дефицита на један одсто БДП-а до краја 2015. године. Тегелтија је на састанку у Бањалуци истакао заинтересованост Републике Српске за искуства Министарства […]

уторак, октобар 2, 2012 / 23:09

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија и министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић разговарали су данас о фискалној консолидацији коју спроводи Влада Србије и о њиховим будућим мјерама чији је циљ смањење дефицита на један одсто БДП-а до краја 2015. године.

Тегелтија је на састанку у Бањалуци истакао заинтересованост Републике Српске за искуства Министарства финансија и привреде Србије у процесу подршке инвестицијама и запошљавању, које спроводи Агенција за страна улагања и промоцију извоза, саопштено је из Министарства финансија Српске.

Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић нагласио је да је програм подршке инвестицијама и запошљавању, који спроводи Влада Србије, најбољи програм Владе у посљедњих шест година.

Динкић је говорио о напретку у трајном укидању 138 парафискалних намета, на чијој анализи ради и Министарство финансија Републике Српске, с намјером да дугорочно побољша пословни амбијент за привлачење нових инвестиција.

У саопштењу се наводи да ће искуства колега из Србије много помоћи Министарству финансија Републике Српске које је, с циљем реализације уредбе о условима и начину реализације програма подршке инвестицијама и запошљавању, први пут расписало јавни оглас за додјелу бесповратних финансијских средстава за реализацију подршке инвестицијама и запошљавању.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *