ТЕ Гацко: Премашена рекордна производња

Термоелектрана /ТЕ/ „Гацко“ до данас је произвела 1 565 гигават-часова (GWh) електричне енергије чиме је премашила највећу остварену производњу од 1983. године када је почела са радом, потврдио је данас Срни руководилац ТЕ Максим Скоко. Скоко напомиње да је, осим овог изузетног резултата, план већ пребачен за 25 гигават-часова, захваљујући, прије свега, доброј погонској спремности […]

петак, децембар 23, 2011 / 12:06

Термоелектрана /ТЕ/ „Гацко“ до данас је произвела 1 565 гигават-часова (GWh) електричне енергије чиме је премашила највећу остварену производњу од 1983. године када је почела са радом, потврдио је данас Срни руководилац ТЕ Максим Скоко.

Скоко напомиње да је, осим овог изузетног резултата, план већ пребачен за 25 гигават-часова, захваљујући, прије свега, доброј погонској спремности постројења.

У ТЕ "Гацко" се надају да ће до краја 2011. године премашити "магичну" бројку од 1 600 гигават-часова произведене електричне енергије у једној години.

"Успјех ТЕ `Гацко` још је већи, јер је постигнут током веома лоше хидролошке године, што је значајно утицало на стабилност и очување електроенергетског система Републике Српске, посебно у екстремно сушном мјесецу новембру и првој половини децембра", истиче Скоко.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *