Танасковић: Влада баук исламофобије

Бошњачка доминација у БиХ не може се остварити институционалним политичким, правним и демократским средствима и зато се систематски и прибјегава свим могућим триковима из арсенала психолошког и пропагандног рата, изјавио је београдски оријенталиста Дарко Танасковић. Танасковић је нагласио да се све то ради уз наду да ће се, упорним фабриковањем и лансирањем тенденциозне слике о […]

среда, децембар 28, 2011 / 13:16

Бошњачка доминација у БиХ не може се остварити институционалним политичким, правним и демократским средствима и зато се систематски и прибјегава свим могућим триковима из арсенала психолошког и пропагандног рата, изјавио је београдски оријенталиста Дарко Танасковић.

Танасковић је нагласио да се све то ради уз наду да ће се, упорним фабриковањем и лансирањем тенденциозне слике о ситуацији у БиХ и неправди којој су наводно још од рата изложени Бошњаци, одржати "повишени напон" у међународној заједници да би одатле био извршен одлучујући притисак на Републику Српску и дио хрватског народа да се одрекну својих легалних и легитимних интереса.

Он је истакао да су досљедна политика (предсједника Републике Српске) Милорада Додика, заснована на заштити трајних интереса српског народа и поштивању слова и духа Дејтонског споразума, као и широка подршка на коју та стожерна опредјељења наилазе у Српској, уз постепено побољшавање њеног међународног положаја, главне препреке на путу остваривања доминације једне етноконфесионалне скупине у БиХ.

Танасковић је рекао да је због тога Додик лично мета сталних напада и оспоравања из радикалних бошњачких кругова, наводећи да су те оптужбе стереотипне и немаштовите.

"Сада је у моди, и то не само у БиХ, `баук исламофобије`. Чим се неко дрзне да критикује конкретно понашање носилаца верских и политичких функција међу Бошњацима, звони се на узбуну, као да је, у најмању руку, реч о вређању Мухамеда /пророка/ или гажењу Курана. Опробана, али тиме не и наивна замена теза", рекао је Танасковић за "Глас Српске". Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *