Тадић сазива Србе из региона

Предсједник Нове српске демократије /НОВА/ Андрија Мандић потврдио је да ће, на позив предсједника Србије Борис Тадић, присуствовати састанку лидера Срба из региона 23. децембра у Београду. Он је оцијенио да су политички представници Срба у Црној Гори главна копча која би, како је навео, требало да спаја Србију и Црну Гору. "То је и […]

уторак, децембар 20, 2011 / 19:10

Предсједник Нове српске демократије /НОВА/ Андрија Мандић потврдио је да ће, на позив предсједника Србије Борис Тадић, присуствовати састанку лидера Срба из региона 23. децембра у Београду.

Он је оцијенио да су политички представници Срба у Црној Гори главна копча која би, како је навео, требало да спаја Србију и Црну Гору.

"То је и природно. Ако желите добре односе са државом Србијом или држава Србија ако жели добре односе са државом Црном Гором највећи добринос у успостављању тих добрих односа могу да дају Срби из Црне Горе. У том контексту сам и доживио овај позив", рекао је Мандић.

Тадић је први пут позвао личности из Црне Горе које су биле или које су на челу важних државних ресора у црногорској Влади и то бившег министра за европске интеграције Гордану Ђуровић, министра пољопривреде и руралног развоја Тарзана Милошевића и министра здравља Миодрага Радуновића. Они су међутим одбили овај позив, јавили су црногорски медији.

Мандић то сматра логичним и разумљивим потезом, с обзиром да су управо они, како је навео, дали допринос у раздвајању државне заједнице и успостављању независне државе Црне Горе. "У једном периоду ти су људи државу Србију доживљавали као кључни проблем у развоју Црне Горе", нагласио је је Мандић.

Предсједник Србије Борис Тадић састаће се са лидерима Срба из региона у петак, 23. децембра, у Београду, потврђено је јуче Срни у Кабинету предсједника Србије. У кабинету је речено да је потврђен долазак на састанак и предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Београдски дневник "Данас" објавио је да је Тадић састанак сазвао у својству предсједника државног Савјета за Србе у региону, а у кругу позваних, очекује се да у Београд дођу и Небојша Радмановић и Никола Шпирић из Републике Српске, Милорад Пуповац из Хрватске, Срђан Милић и Андрија Мандић из Црне Горе, Павле Јакоја из Албаније, и друге водеће личности политичких организација, културних установа Срба и невладиног сектора из Македоније, Словеније, Румуније и Мађарске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *