Тадић против Гласа: Клевета због таговања на ФБ

Потпредсједник СДС Огњен Тадић затражио је од Гласа Српске исправке, како је наво, клевета објављених у тексту „Примитивна презентација Огњена Тадића на Фејсбуку“ и коментару „Тадић и Фејсбук“, објављених у броју 12.502 26.априла. Тадић је упутио писмо уредништву Гласа Српске, које преносимо у цјелости. У наведеним текстовима изнесене су грубе неистине и коришћен је језик […]

среда, април 27, 2011 / 17:59

Потпредсједник СДС Огњен Тадић затражио је од Гласа Српске исправке, како је наво, клевета објављених у тексту „Примитивна презентација Огњена Тадића на Фејсбуку“ и коментару „Тадић и Фејсбук“, објављених у броју 12.502 26.априла.

Тадић је упутио писмо уредништву Гласа Српске, које преносимо у цјелости.

У наведеним текстовима изнесене су грубе неистине и коришћен је језик мржње.
Неистина је да сам на својој Фејсбук презентацији истакао увредљиву карикатуру на штету г. Милорада Додика. То није тачно. Ту карикатуру истакла је мени непозната друга особа. То се може видјети и на страници коју сте снимили и објавили у новинама.

Изнад карикатуре коју сте објавили у својим новинама стоји реченица на енглеском језику:“Ognjen Tadic is tagged in Radovan Simic`s album“. То значи да је "Огњен Тадић означен у албуму Радована Симића“, тј. да је неки Радован Симић без мог знања и питања поставио ту карикатуру на Фејсбук и прослиједио је на моју страницу. Лице са тим именом и презименом немам међу регистрованим пријатељима на Фејсбуку, нити га познајем.

Нећу вас питати откуда да се баш у том тренутку нађете на мом Фејсбук профилу, као ни то да ли је можда вама познат тај „Радован Симић“?! Ово, на крају крајева, није ни прва ни посљедња неистина која се објављује у новинама и због тога нисам узнемирен.
Међутим, коментар који се налази са лијеве стране спорног текста, а који је објављен под називом „Тадић и Фејсбук“, заиста је непримјерен.

Ту ауторка Ведрана Кулага језиком мржње покушава да окаља мој лични, професионални и политички углед. Наравно да у томе није успјела, али успјела је у нечему другом. Преварила је читаоце и њен неистинити текст пренијели су други медији. Неки, који су иначе оцијењени као непријатељи Републике Српске или непријатељи г. Додика, искористили су то својски.

На крају смо понижени и увријеђени и г. Додик и ја. Подсјећам, нас двојица смо као најистакнутији кандидати за предсједника Републике Српске, добили повјерење укупно 546957 грађана Републике Српске (он 50,52%, а ја 36,92%). То вама очигледно није довољно да када се бавите нама двојицом бар два пута „измјерите“ прије него што једном „одрежете“.

Због ауторкиног непознавања комуникације путем интернета и друштвених мрежа, сумњиве готово намјерне површности, као и ничим изазване „ревности“ приликом мртве страже на мојој Фејсбук страници, г. Додик је јавно у "Гласу Српске" исмијан и изложен порузи вулгарне карикатуре, а ја сам представљен језиком мржње и као непристојна особа.

Сада сте, ваљда, свјесни шта сте урадили. Можда би било добро да више не "помажете" г. Додику, а уколико имате намјеру да задржите показану острашћеност, мене се свакако прођите.

У сваком случају очекујем ваше извињење. Оно неће бити сувишно, а и вас ће ослободити нелагодности коју у овом тренутку свакако имате.
С циљем да нанесена штета буде отклоњена ову исправку достављам свим медијима.

Имам снажан мотив да то учиним, јер не допуштам да било ко подметањем и злоупотребом мог имена и презимена Републику Српску представља као подручје политичке некултуре. Захтјевам од свих медија који су пренијели писање „Гласа Српске“ да објаве и ову исправку. Молим и оне који нису пренијели писање „Гласа Српске“ да то учине, јер нам је свима циљ да допринесемо култури политичког дијалога.

Од дневног листа „Глас Српске“ очекујем да у цјелини објави ову исправку и то у складу са новинарским кодексом, законом и правилима струке. За промјену! 

 

С одговарајућим поштовањем,

 

Огњен Тадић

 0 КОМЕНТАРА

  1. Стварно је смијешно да Глас Српске овако експресно и непрофесионално реагује, јер је карикатуру могао поставити било ко. Али, такви су наши медији. Ништа ново!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *