Тадић: Ми смо свој посао одрадили сада је ред на ЕУ

Предсједник Србије Борис Тадић изјавио је да је сада тренутак да ЕУ обави свој дио посла јачањем подршке напорима земље да се придружи блоку и истакао да је хапшење Ратка Младића доказ озбиљности Београда да поново дође под међународно окриље. Тадић је у интервјуу за америчку агенцију АП категорично одбацио спекулације да су власти знале […]

уторак, мај 31, 2011 / 08:49

Предсједник Србије Борис Тадић изјавио је да је сада тренутак да ЕУ обави свој дио посла јачањем подршке напорима земље да се придружи блоку и истакао да је хапшење Ратка Младића доказ озбиљности Београда да поново дође под међународно окриље.

Тадић је у интервјуу за америчку агенцију АП категорично одбацио спекулације да су власти знале гдје се крије Младић, али да су одгодиле хапшење да би се подударило са посјетом високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон.

"Сваки такав коментар је бесмислен. Истина је да смо ухапсили Младића оног тренутка када смо га открили“, тврди Тадић.

Тадић каже да жели да међународна заједница призна шта је Србија урадила и да нешто учини по питању очекивања Србије. Он је обећао спровођење реформи неопходне за чланство у ЕУ.

"Ја само тражим да ЕУ испуни свој део, ми смо свој урадили и тако ћемо и наставити", рекао је Тадић.

Он је додао да је вријеме да се призна да је Србија постигла напредак.

"Нико више нема право да Србију ставља на стуб срама. Више нико не може да каже да ово није правна држава и нико не може да каже да смо земља која не може да се суочи са прошлошћу", рекао је предсједник Србије.

Тадић је истакао да Србији треба омогућити исти пут ка чланству као што је то имала Хрватска.

"Захтевамо да се за Србију, као и Хрватској, одреди датум за почетак приступних преговора ЕУ, а не само статус кандидата. Када кажем захтевам под тим мислим да смо ми то заслужили", каже Тадић.

Он је истакао да више нема препрека. "Заустављање Србије сада било би чисто политичко", сматра Тадић и додаје да ће преостали хашки бјегунац Горан Хаџић, такође, бити ухапшен.

"Србија ће ухапсити Горана Хаџића у наредних неколико седмица, за месец, у години која је пред нама", каже Тадић.0 КОМЕНТАРА

  1. Uđe ti sestriću ustaše francetića neslavno u istoriju.
    Za razliku od đenerala Mladića koji će dovijeka živjeti kao slobodarski simbol odbrane svoga naroda, ti ćeš biti dok je vijeka i svijeta izdajnik i ljudsko ništavilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *