Тадић и Срби: Биће мање таксе за држављанство

Борис Тадић је разговарао данас у Београду са представницима Срба из региона о даљем развоју добросусједских односа и унапређењу положаја српских заједница у земљама региона, саопштила је прес-служба председника. Тадић је том приликом истакао да је Србија свјесна своје одговорности у очувању националног идентитета и поновио да Срби треба да буду лојални грађани држава у […]

петак, децембар 23, 2011 / 22:36

Борис Тадић је разговарао данас у Београду са представницима Срба из региона о даљем развоју добросусједских односа и унапређењу положаја српских заједница у земљама региона, саопштила је прес-служба председника.

Тадић је том приликом истакао да је Србија свјесна своје одговорности у очувању националног идентитета и поновио да Срби треба да буду лојални грађани држава у којима живе.

Представници Срба из региона изразили су пуно разумијевање и подршку напорима које Србија чини да се ситуација на Косову и Метохији реши кроз дијалог и мирним путем.

Представници Срба из региона су, такође, поздравили одлуке са данашње сједнице Савјета Републике Србије за односе са Србима у региону, које се односе на смањење конзуларних такси код примања и отпуста у држављанство Србије.

Као добар корак, представници Срба из региона, су оцијенили пројекат Министарства просвете о додјељивању стипендија Србима из сусједних земаља.

Састанку су, поред осталих, присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Српског народног вијећа (СНВ) у Републици Хрватској Милорад Пуповац и предсједник Социјалистичке народне партије (СНП) у Црној Гори Срђан Милић.

Присутни су били представници Срба из Републике Српске, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Мађарске, Албаније, Словеније и Румуније.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *