Тадић: Гонимо и помагаче Младићевог сакривања

Предсједник Србије Борис Тадић рекао је рекао је да ће сви који су помагали генералу Ратку Младићу у скривању посљедњих 16 година бити судски гоњени. Тадић је рекао за Би-Би-Си да ће се истражни органи позабавити и припадницима оружаних снага Србије или полиције, који су му помагали, додајући да је Младић свих ових година уживао […]

субота, мај 28, 2011 / 10:18

Предсједник Србије Борис Тадић рекао је рекао је да ће сви који су помагали генералу Ратку Младићу у скривању посљедњих 16 година бити судски гоњени.

Тадић је рекао за Би-Би-Си да ће се истражни органи позабавити и припадницима оружаних снага Србије или полиције, који су му помагали, додајући да је Младић свих ових година уживао подршку "неких лица у државном систему".

Он је додао да је Младић "уживао значајну подршку неких званичника, која је ослабила након збацивања Слободана Милошевића са власти 2000. године".

Тадић каже да су напори да се Младић пронађе повећани када је он преузео дужност 2004. године, а да претходне власти у Србији нису никад озбиљно покушале да нађу бившег команданта Главног штаба Војске РС.

"Младић има много рођака, не само у Србији већ и у другим земљама у региону, БиХ, Македонији. То је значајно отежавало истрагу", рекао је Тадић.

Тадић инсистира да ће Младић бити пребачен у Хаг упркос жалби његових адвоката.
У интервјуу за Ројтерс, Тадић је рекао да Србија, послије хапшења Младића, жели да убрза настојање да уђе у Европску унију и да се обрачуна с организованим криминалом и корупцијом. "Увјерен сам да ћемо задати смртоносан ударац организованом криминалу и корупцији до краја мандата ове администрације.

Наш правосудни и безбједносни систем се убрзано реформишу и развијају", рекао је Тадић.

Тадић је поновио да Србија, послије хапшења Младића, жели да се усредсреди на хапшење посљедњег хашког бјегунца Горана Хаџића. "Након Младићевог хапшења увјерен сам да ћемо ријешити и случај Горана Хаџића, али и да ћемо моћи да пребацимо већи дио средстава са потраге за ратним злочинцима на борбу против организованог криминала", навео је Тадић.

Он није желио да говори о детаљима акције хапшења Младића, додајући да је "вјероватноћа хапшења била веома велика и да се то се коначно и десило". "Ми желимо да се ослободимо баласта и демона прошлости", каже Тадић и додаје да је Младићево хапшење "предуслов за истинско и искрено помирење у региону".

 0 КОМЕНТАРА

  1. Tadiću, izvinjavam se mnogo se izvinjavam, ti nisi uhapsio generala mladića, on je u nama i sa nama, ma gdje bio.Ti si uhapsio sebe, stavio na svoje prljave ruke lisičine, na noge bukagije,osudio si sebe i bacio u tamnicu na vijekovno robijanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *