Малешевић и Арлов поново о посјети дјеце са Косова и Метохије

Министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић и предсједник Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорад Арлов разговарали су данас о предстојећој посјети ученика са Косова и Метохије Републици Српској.


Влада Српске ће потписати споразум о сарадњи са Њижњеновгородском области

Укупна индустријска производња у Републици Српској у периоду јануар-март 2018 године у односу на исти период 2017 године, већа је за 3,4%, док је у марту 2018 године у поређењу с мартом 2017 године, већа за 6,3%. Прерађивачка индустрија је у периоду јануар-март 2018 године у односу на исти период 2017. године имала пад производње […]

Музеји, како то министар може честитати без и једног латиничног слова?

Поводом Европске ноћи музеја, министар просвјете и културе др Дане Малешевић упутио је честитку музејима у Републици Српској. Фронтал.СРБ апелује на запослене у музејским институцијама да слиједе примјер свог главнокомандујућег.


Закључци са 177. сједнице Владе Српске

Влада Републике Српске донијела је данас, на 177. сједници одржаној у Бањалуци, Одлуку о давању сагласности на план утрошка средстава за период 01.01-30.04.2018.године, на позицији Текући грант хуманитарним организацијама и удружењима, у износу од 553.333,32 КМ.


На ред дошао зајам за Дрински насип

Представници Свјетске банке на састанку су апсолутно подржали оријентацију Владе Републике Српске и ресорног министарства да што прије почну радови на изградњи насипа, имајући у виду његов значај за Град Бијељину, Семберију и цијелу Републику Српску.ММФ опет навратио код Жељке

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), предвођеном шефом Мисије ММФ-а за БиХ Надимом Илахијем.Богданић примио Црвени крст Српске

Поводом обиљежавања Свјетског дана и Недјеље Црвеног крста министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић примио је данас у свом кабинету делегацију Црвеног крста Републике Српске.


Ко је Ален Шеранић – нови министар у Влади Српске?

Двадесет и прва, претпосљедња тачка дневног реда Владе Српске, за уторак 08.05.2018. гласи: „кадровска питања“. Фронтал.СРБ потврђује информацију да је др Шеранић у игри за министра, а након сједнице владе, знаће се и чега.