Брчкало: Влади не иде математика, процентни рачун и логика

„Док се власт хвали повећањем пензија од преко 20%, заборављају напоменути да се то односи само на највише пензије, а таквих је у Републици Српској најмање. Још једном до изражаја долази лоша математика, процентни рачун, логика, али и бескруполозно обмањивање народа од стране премијерке Жељке Цвијановић и министра финансија Зорана Тегелтије“, изјавио је шеф Клуба посланика ПДП-а у НСРС Мирослав Брчкало.


Влада РС објашњава најновије интервенције у области плата

Влада Републике Српске опредијељена је да свим запосленим у Српској у једнаком износу повећа плате, без обзира на њихову висину, што ће бити спроведено промјеном начина уговарања плата, изјавила је помоћник министра финансија Републике Српске Слободанка Поповић.

Влада издваја 4,8 милиона КМ за инфрастуктурне радове установа културе

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је ће око 4,8 милиона КМ бити издвојено за приоритетне пројекте у области културе који ће се финансирати из Програма јавних инвестиција у овој години у неколико градова и општина широм Српске.


Митровић тражи од Владе Српске нову комисију за Сребреницу

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић увјерен је да ће Народна скупштина Републике Српске усвојити закључак и обавезати Владу Српске да формира нову комисију за Сребреницу која треба да утврди чињенице о страдању у тој општини у јулу 1995. године, али и о страдању у и око Сребренице од 1992. до 1995. године.


Жељкин нови групни фото из САД у организацији представништва

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, током боравка у Сједињеним Америчким Државама /САД/, присуствовала је свечаном пријему у Карнеги институту за науку у Вашингтону који је, у њену часту, организовало Представништво Републике Српске у САД.Нешто што веже Србе и Америку (а да није агресија 1995. и 1999.)

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је свечаност поводом обиљежавања јубилеја – 100 година од подизања српске заставе испред Бијеле куће добра прилика за подсјећање на заједничку баштину два народа.


Овај пут није селфи: Жељка са Трамповим савјетницима

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић службено борави у Вашингтону и силно је битно да се нагласи како се овај пут истински срела са сарадницима Доналда Трампа, те се из владе шаљу и фотографије.ПДП уз Вукотиних 5+5 фенинга: Влада нека слиједи примјер Бијељине

Партија демократског прогреса снажно подржава иницијативу „5 5 фенинга“ подстицаја за откуп пшенице народног посланика и кандидата СзП за предсједника Републике Српске Вукоте Говедарице која је упућена Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.


МинФин даје обвезнице на наплату, пољопривреди исплаћено 3 милиона КМ

Министарство финансија Републике Српске објавило је Одлуку о пријевременом откупу прве емисије обвезница Републике Српске на домаћем тржишту, који је планиран посредством Бањалучке берзе 20.07.2018. године.