Меморандум са Универзитетом Источне Кине и нова епска брука УБЛ

Бања Лука од ове године има Конфуцијев институт, но то није ништа помогло у духовном полтронизму, чак ни у овој високошколској установи. Сва кинеска имена су написана онако како се то чини пинјином, односно латиничном транскрипцијом кинеског писма.


Као у тенису: УБЛ скочио на Вебометриксовој ранг листи

У конкуренцији више од 27.000 високообразовних институција свијета Универзитет у Бањалуци на најновијој „Вебометрикс“ ранг-листи интернет видљивости универзитета заузео је 3.393. позицију, подаци су са интернет странице „Вебометрикса“.


Да није већ касно: Малешевић и Гајанин о уписној политици на УБЛ

Министар просвјете и културе др Дане Малешевић разговарао је са ректором Универзитета у Бањој Луци проф. др Радославом Гајанином о резултатима уписа студента на први циклус студија на Универзитету у Бањој Луци као и о другим актуелним питањима.


А шта извозимо дјецо: Само петоро на УБЛ жели да упише рударство, а 24 шумарство

Плагању квалификационог испита за упис на први циклус студија на факултетима/академији на Универзитету у Бањој Луци, 2 јула 2018 године приступило је 2.039 кандидата, од којих би најмање да буду инжињери шумарства, рударства, пољопривреде и технологије.Предавање Конфучијевог института најављено азбуком!

Конфуцијев институт Универзитета у Бањој Луци организује промоцију књиге “Кина, очима странца, срцем домаћина“, аутора Татјане Солдат, у суботу, 31. марта 2018. године, са почетком у 17:00 часова, на 1. спрату Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци.Жељка причала са Кинезима из Тјенђина

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са делегацијом Универзитета технологије и образовања из Тјенђина коју је предводила ректорица Лину Синг и делегацијом Универзитета у Бањој Луци коју је предводио в.д. ректора Радослав Гајанин.


Скривање трагова студентских организација о финансирању и пројектима

Унија студената Републике Српске и Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци, супротно законској обавези, скривају од јавности кључне информације о свом финансирању и оствареним и неоствареним пројектима.


Касарнски живот: Нема факултета у БЛ до Дана ЈНА

Настава на свим факултетима/Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци, обустаљена је због вандредне ситуације настале због временских непогода, које су начиниле велику материјалну штету на студентским павиљонима I, II и III Студентског центра “’Никола Тесла“,  одлучено је на данашњој вандредној сједници Проширеног колегијума УНИБЛ.