Пуповац: Све подсјећа на деведесете, морамо сачувати идентитет

Предсједник Српског народног вијећа /СНВ/Милорад Пуповац оцијенио је да будућност Срба данас у Хрватској, када све подсјећа на ратне деведесете, зависи у првом реду од јачања њихове институционалне, развојне и идентитетске политике.


Џакула: Поништити дискриминаторски закон Хрватске према Србима повратницима

Српски демократски форум тражи од Хрватске да измијени дискриминаторске одредбе Закона о обнови, које Србе-повратнике обавезују да у обновљеним кућама или становима морају да живе најмање 10 година, јер оне претварају Србе у неслободне грађане.
Основати Спомен-подручје комплекса логора Госпић – Јадовно – Паг

Предсједник Српског народног вијећа у Хрватској Милорад Пуповац разговарао је у Загребу са предсједником Удружења „Јадовно 1941.“ Душаном Басташићем и историчарем Ђуром Затезалом, који су покренули иницијативу за оснивање јавне установе Спомен-подручја комплекса логора Госпић – Јадовно – Паг из 1941. године.


Загребачки парох: Бандићу, Србима ни данас није много боље

Загребачки парох, протојереј Миленко Поповић оцијенио је да је чист безобразлук изјава првог човјека Загреба Милана Бандића да су Срби почетком деведестих година прошлог вијека напустили овај град само због тога што су „превише србовали“ и истакао да ни данас ситуација није много боља кад је ријеч о Србима и Српској православној цркви у Загребу.


Нападнути Срби у Сплиту

Група разочараних навијача хрватске рукометне репрезентације напала је синоћ у Сплиту Србе који су у просторији српске заједнице на Мажурановићевом шеталишту прослављали Дан Светог Саве, јавља хрватски портал Индекс.