Радојичић: Савјет министара неће правити странци!

БАЊА ЛУКА – Предсједник Народне скупштине Републике Српске /РС/ Игор Радојичић изјавио је да СНСД ни СДС не могу пристати да Савјет министара БиХ састави међународна заједница, јер је то ствар домаћег договора и у томе не могу арбитрирати страни субјекти.


Формирана радна група за рјешавање државне и војне имовине

Савјет министара БиХ донио је данас Одлуку о формирању Радне групе за рјешавање питања државне и војне имовине, у коју су именовани министри правде Бариша Чолак, цивилних послова Средоје Новић и транспорта и комуникација Дамир Хаџић.Човић: Састанак шесторке што прије

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић сматра да састанак водеће шесторке треба да буде одржан што прије, с циљем постизања ефикасног договора о квалитетној парламентраној већини.


Босић: Треба видјети ко чини већину на нивоу БиХ – СДА или СББ?

Предсједник СДС-а Младен Босић каже да у овом тренутку није могуће сазвати састанак представника политичких странака које чине парламентарну већину на нивоу БиХ, али да ће у наредним данима са њима обавити консултације.Босић: Нема смисла заказивати састанак док се не сазна већина

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић оцијенио је да не треба заказивати нови састанак о провођењу одлуке Европског суда за људска прва у предмету „Сејдић-Финци“ док не буде утврђена нова двотрећинска већина у парламенту БиХ.


Додик: Избацити СДА из Савјета министара!

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик сматра да СДА треба избацити из Савјета министара БиХ због калкулантске политике коју води та странка.


БХ савјет министара, модел 6.0

БиХ данас је добила нови, шести Савјет министара, након што је Представнички дом потврдио избор министара и замјеника министара.