ПДП риба Кустурицу због титулисања Бање Луке као селендре

Градски одбор ПДП Бања Лука сматра да је савјетник и близак сарадник предсједника СНСД-а Емир Кустурица увриједио грађане Бањалуке називајући је „селендром“, што показује наставак понижавајућег односа СНСД према Бањалуци.


Гурање Србина Кустурице у око сарајстанског шовинизма

Новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће српског режисера Емира Кустурицу именовати за савјетника, мада није наглашено гдје ће долазити на посао, обзиром да је његов став о доласку у Сарајево чвршћи од послодавчевог.


Будућност у повратку: Миле Додик није Александар Лукашенко

Водите рачуна да је у питању текст из штампе, након избора од прије деценију. Обратите пажњу да су неки од приједлога и ставова, тек сада дио званичних политичких обећања. Будите свјесни да у Српској постоје људи који нијесу ничији, до само њени.Додик у Вечерњем листу: Противмајоризатор свих народа

Новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће на овој функцији најприје представљати Србе, који су га изабрали на изборима, али да неће допустити да било који народ, укључујући хрватски, буде мајоризован и да буду донесене било какве штетне одлуке за његов политички статус.


Нови члан Предсједништва остаје при укидању ОХР

Лидер СНСД-а Милорад Додик, који је прогласио побједу на изборима за српског члана Предсједништва БиХ, поручио је да ће на тој функцији покушати да ојача позицију Српске и српског народа у цијелости, као и да ће се борити за уставност, укидање високог представника и одлазак странаца из Уставног суда БиХ.Српскочлански постотци: Додик 55,15, Иванић 41,98, Кличковић 1,49, Поповићка 1,38

На изборима за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске у вођству је кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП Милорад Додик са освојених 55,15 одсто гласова, изјавио је Сарајеву предсједник Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Бранко Петрић.


Додикова завршна: Српска има ставове надређене институцијама БиХ

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас у Бањалуци да ће му један од циљева, након што буде изабран, бити да Српској врати снагу и покаже да органи БиХ нису надређени Републици Српској.