Гаспром улаже у културу у Србији (преко Кустурице)

Руска компанија „Гаспромњефт“ се у Србији фокусирала на пројекте заједничког историјског насљеђа и културе двије земље, а Фестивал класичне музике „Бољшој“ је најграндиознији, али не и једини пројекат у области културе у Србији, рекао је замјеник генералног директора ове компаније Александар Дибаљ.


Стаматовић на трагу Емира Кустурице против екслоатације литијума

Да напредњачки ненародни режим олако од Србије ствара колонију и, по живот и здравље људи, опасну депонију отпада, доказ је и најновија најава предаје у руке странцима огромних и непроцењивих резерви литијума – јадарита, од око 227 милиона тона у Јадарском басенуКустурица политички аналитичар или кандидат на изборима?

Српски редитељ Емир Кустурица, на шлагворте режимских новинара у Српској, почео је да даје нескривене политичке изјаве, али не више политичко-аналитичког типа са умјетничке недистанце, већ управо као да је директан учесник у политичкој утакмици.


Кустурица: Сарајево је етнички очишћено!

Прослављени режисер Емир Кустурица сматра да је Сарајево етнички очишћено, да у њему данас 95 одсто становника чине муслимани, те да је најмање 150.000 до 200.000 Срба потиснуто из тог града.Кустурица: Француска новинарка је ратни хушкач

Прослављени српски режисер Емир Кустурица сматра да би француској новинарки Флоренс Лазар било боље да је у свом „филмском остварењу“ пронашла мјеста и за документовани приказ страдања сарајевских Срба које су убијали комшије Бошњаци.


Андрићград: Причало се о стогошњици Великог рата, остало читамо између зидина

Први потпредсjедник Владе Александар Вучић обишао је Андрићград, а од домаћина Емира Кустурице добио је кључ тог града од камена. Послије обиласка, заједно са Кустурицом и предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, поручио је да српска историја не може да се раздваја, без обзира с које је стране реке Дрине неко рођен.