Свјетски савјет цркава тражи пуштање архиепископа Јована

На састанаку Централног одбора Свјетског савјета цркава (ССЦ) позвана је БЈР Македонија да пусти из притвора архиепископа охридског и митрополита скопског Јована, саопштила је данас СПЦ. На приједлог патријарха српског Иринеја, ССЦ је осудио хапшење и незаконито притварање архиепископа Јована. ССЦ се писмима обратио високом представнику УН за људска права, Специјалном извјестиоцу УН за слободу […]

уторак, октобар 2, 2012 / 22:31

На састанаку Централног одбора Свјетског савјета цркава (ССЦ) позвана је БЈР Македонија да пусти из притвора архиепископа охридског и митрополита скопског Јована, саопштила је данас СПЦ.

На приједлог патријарха српског Иринеја, ССЦ је осудио хапшење и незаконито притварање архиепископа Јована.

ССЦ се писмима обратио високом представнику УН за људска права, Специјалном извјестиоцу УН за слободу вјероисповести и предсједнику Македоније, изражавајући забринутост због прогона архиепископа Јована током претходних година што, како се наводи, представља флагрантно кршење слободе вјероисповести коју гарантује Универзална декларација о људским правима.

У записнику са тог скупа, који је у цјелости објављен на сајту СПЦ, подсјећа се да је архиепископ Јован ухапшен приликом уласка из Грчке у Македонију 12. децембра прошле године.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *