Свијетлећа планета

Чланови 28. и 29. свемирске експедиције на Међународнoj свемирскoj станици Мир снимили су спектакуларне снимке и фотографије планете Земље. Ауророра Бореалис и Аурора Аустралис као и низ других атмосферских појава стварају илузију магије која се одиграва непосредно изнад Земљине површине, а колорит даје читаву палету боја од жарко црвене до флуоресцентне зелене. На неким од […]

понедељак, новембар 14, 2011 / 15:17

Чланови 28. и 29. свемирске експедиције на Међународнoj свемирскoj станици Мир снимили су спектакуларне снимке и фотографије планете Земље.

Ауророра Бореалис и Аурора Аустралис као и низ других атмосферских појава стварају илузију магије која се одиграва непосредно изнад Земљине површине, а колорит даје читаву палету боја од жарко црвене до флуоресцентне зелене.

На неким од фотографија колико их је снимила Међународна свемирска станица чини се као да Земљу прекрива на милионе свjетлуцавих честица. Све фотографије су настале у периоду између августа и октобра, а сакупили су их људи из НАСА-е.

Фотографије су снимане док је сателит кружио око орбите Земље, те се тако може видjети како континент Сjеверне Америке изгледа ноћу, али и какав је поглед на Сахару из свемирских висина.

Мајкл Конинг, инжењер НАСА-е сакупио је фотографије, од којих је специјалном техником урадио и видео снимак, али напомиње да при изради снимка нису коришћени никакви специјални ефекти, те да је оно што се види реално.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *