Сви за Бањалуку: У центру фонтане, у Чесми нема воде ни за пиће

Kандидати Независне листе Сви за Бањалуку, за одборнике у Скупштини града, посјетили су данас насеље Чесма гдје су разговарали са грађанима који имају проблема са водоснабдијевањем и основном инфраструктуром. Том приликом независни кандидати су станарима у једној неасфалтираној улици која нема уличну расвјету поклонили неколико канистера пуних воде, коју су, како кажу, заграбили са фонтана […]

среда, октобар 3, 2012 / 17:39

Kандидати Независне листе Сви за Бањалуку, за одборнике у Скупштини града, посјетили су данас насеље Чесма гдје су разговарали са грађанима који имају проблема са водоснабдијевањем и основном инфраструктуром.

Том приликом независни кандидати су станарима у једној неасфалтираној улици која нема уличну расвјету поклонили неколико канистера пуних воде, коју су, како кажу, заграбили са фонтана у центру Бање Луке.

Овим потезом желимо да укажемо на то како актуелна власт уређује и шминка само ужи центар града док два, три или четири километра од тог центра грађани немају основних услова за живот, као што су водоснабдијевање, пут, расвјета, канализациона мрежа – кажу независни кандидати.

 

 0 КОМЕНТАРА

 1. Дражене,

  обраћам ти се, не из разлога да доказујем ко је од нас двоје у праву (за разлику од тебе, ја сам давно научила да у том двобоју нема побједника и да, стога, у њега не треба улазити) већ да ти објасним зашто мислим да си политички дилетант који се сплетом разних околности грешком обрео у политици.

  Дакле, прије ове читаве изборне приче, био си тек један од коментатора, прилично симпатичан момак који се трудио да са свима буде другар и који је линковао чето безвезне клипове. Твоја политичка опредијељеност је била сасвим јасна, уз нескривене симпатије и досљедну одбрану лика и дјела Ненада Стевандића.
  Којег ја редовно критикујем. Јер имам апсолутно право да то радим, будући да сам гласала за есдеес (и безброј пута се покајала) и јер и мојој заслугом, нажалост, твој политички ментор сједи дамо гдје сједи.

  Онда сте направили „независну“ листу коју сам дочекала са симпатијама. Чак сам теби у најбољој намјери указала (када си на овом порталу позвао све који имају неке идеје) на нефункционалност мјесних заједница (што се јуче, након истраживања и показало као највећи проблем у општинама,) на шта си ти нервозно одговорио са отприлике „зашто нас критикујеш када још нисмо ни изашли са програмом“.

  Елем, твој политички фаворит Ненад Стевандић је на овом порталу започео политичку кампању са једним текстом који сам ја критиковала – мислим да сам довољно пристојно то и аргументовала.

  Након њега је Драган Чавић овдје објавио свој текст који сам ја похвалила. И даље мислим да је то далеко бољи текст од текста НС и мислим да сам то и аргументовала.

  Након тога ниси пропустио ниједну прилику да ме доведеш у везу са ДЧ и представиш ме као његову присталицу. Чак си ме назвао и „острашћеном“.

  Интересантна ми је и забрињава ме та логика по којој си ти закључио да то што сам похвалила један текст твог политичког противника обавезно подразумијева да сам ја против твог поличитког миљеника – а ко није за Стевандића тај је сигурно за Чавића.

  Искрено, мени је то глупо и такву логику не одобравам. Од неког ко се одлучио бавити политиком, ко се представља као „независан“, ко је тек ушао у политику и очекује мој глас на изборима, таква ограниченост у промишљању ме дубоко разочарала.

  Осим тога, ја кроз тебе гледам вас свих 5 „независних“ – ваљда сви о неким важним стварима исто размишљате и говорите па стога и њих доживљавам као групацију која фаворизује Ненада Стевандића. Што је, по мени, далеко од „независности“.

  А то што се уредник Фронтала у свом тексту на почетку кампање клео у непристрасност па онда „независним“ преко тебе дозволио да се бесплатно рекламираш/ју, то је друга прича. отприлике исто као и са есдеесом који никако да сконта да ли је позиција или опозиција, тако и ти на овом порталу: јеси ли коментатор или представник политичке групације.

  Нажалост, Дражене, далеко си од озбиљног политичког промишљања. Теби и твојим „независним“ желим срећу и редовну плату уколико се изборите за скупштину. Ако не – можда ће вам ово моје обраћање послужити да нешто научите о политичкој комуникацији са потенцијалним бирачима.

  Поздрав и извињавам се осталим коментаторима.

  ПС
  овај чланак вам је такав да је боље да га нисте ни објавили.

 2. nika, 03.10.2012. 20:43:14

  Не знам што си узнемирена!? Није те ујео обад!? Част ми је да ми се ничим изазвана испод овог текста обраћаш, а задовољство што на тај начин стављаш причу о нама у врх тема. 😉

  Подметањем и покушајем дискредитације стављаш се у раван с новорегистрованим будалама на овом порталу, једнократним дворским лудама. Када говориш о мени, више људима кажеш о себи. Но, како радим ових дана по 15 сати дневно, немам времена да трошим вријеме на небитне особе. Не могу ти помоћи. Једино да ти пребацим неког алфа мужјака с листе. Чини ми се да би то била адекватна терапија.

  http://www.youtube.com/watch?v=_tF5gvY2XY4

  :D:D:D

 3. Истине ради, ради људи који ово читају, МОРАМ ДА ОДБАЦИМ НАЈГНУСНИЈЕ ЛАЖИ, које представљају покушај успаничене анонимне женке, која мисли да је комуникација с злонамјерним анонимусима једнака комуникацији кандидата за одборника с грађаним. С грађанима комуницирам редовно на улици, у насељу, а провокаторе обично набијем ногом у задњицу.

  СТАВ НЕЗАВИСНЕ ЛИСТЕ „СВИ ЗА БАЊАЛУКУ“ ЈЕ ДА НЕ ПОДРЖАВА НИЈЕДНОГ КАНДИДАТА ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА. Дакле, самим читаоцима ових редова је на прву чудна ова подвала да је др Стевандић мени ментор, а ја га не подржавам. Истина је да сам лично љут на господу из најјачих опозиционих странака, јер је било јасно да немају намјеру да се уједињују и дођу до заједничког кандидата, већ су гледали себе и своје партије. Својим бирачима дајем слободу да изаберу кога желе, с тим што ипак сматрам да г-дина Гаврановић треба да оде и то јавно препоручујем. Тиме индиректно помажем и г-дину Чавићу и г-дину Стевандићу.

  Никад се нисам трудио да свима будем другар, већ сам редовно износио контрааргументе и трудио се да будем пристојан при томе. То што ме назива ПОЛИТИЧКИМ ДИЛЕТАНТОМ одраз је њене политичке некултуре, јер као анонимна особа којој још нисмо утврдили ни пол, вријеђа.

  Истина је да сам увијек дизао глас против вријеђања јавно изложених људи од стране анонимних будала, па тако и против вријеђања др Стевандића. То што смо приватно комшије, колеге, имамо коректне међуљудске односе не значи да ме у било којем контексту требате доводити с њим политички. Истина, покушао сам искористити познанство са већим бројем људи из СДС-а да им сугеришем како би требали радити да би се смијенила актуелна власт, али ме нису послушали. Зато ће на овим изборима наша НЛ „СВИ ЗА БАЊАЛУКУ“ са кампањом која ће вриједити мање од 3500 КМ можда постићи и бољи изборни резултат у односу на СДС.

 4. Г-дин Чавић уопште није мој политички противник, осим у смислу да смо конкуренција за гласове. Тренутно смо на истом фону, боримо се против истог зла. Али ако дође на власт и буде сличан овима, онда ћемо бити љути противници. И носилац ДП листе, Др Мирошљевић, некад је живио у истој згради као ја. Друга је ствар што Чавићева чирлидерсица покушава да се ријеши конкуренције подметањем ноге.

  Наша листа нема 5 кандидата, већ 7. А овдје пишем у своје име, а то што се некима привиђају и други је ствар за вјештачење. Овдје сам и коментатор, и грађанин, и представник политичког субјекта. И то потпуно бесплатно. Хвала уреднику који помаже сиромашнима и обесправљенима. То могу само ЉУДИ. Улога овог портала, као и наше независне листе ће се видјети тек након неког времена, а има огроман значај у демократизацији и одрастању Републике Српске. Колико видим, овдје су присутни текстови и рекламе и Миловановића (СНСД), и Балабана (ДНС), и Лукајића (СП), и Стевандића (СДС), и…………ах, да, нема Чавића. Сад контамо етиологију фрустрација. Али зар није Фронтал преносио и текстове г-дина Чавића и г-дина Васковића, његовог медијског гуруа?

  Моја је срећа да фрустиране жене нису параметар на основу кога се процјењује озбиљност политичког промишљања. Помињање „редовне плате“ је крајње дегутантно и злонамјерно, с обзиром д аје упућено људима који из свог џепа финансирају кампању, који имају идеале, а двојица из Савјета МЗ Старчевица већ годину и по дана дају стипендију најбољим ђацима локалне школе, не узимајући себи ниједну мјесечну накнаду.

 5. Акција је баш добра,феноменална,рекао бих…права грађанска иницијатива,оригинална.

  А за Независне…слажем се са осталим,надам се да имају неког репрезентативнију личност,овај замера политичарима бескрупулозност,а види се да би био гори од свих.Егоцентрик без покрића.

 6. Корисна је ова кампања НЛ и наравно нашег Дражена, људи требају да брину бриге о свакодневници, о обичним свакодневним проблемима, вода, струја, гријање, канализација, прилазни путеви, улична инфраструктура,…а не само галама авиони, камиони, „угледни инвеститори“, макропланови, гасови,….B-)

  а највише тих гасова пушта баш та милорад додик партија!:P

 7. nika bar 90% nisi u pravu.ni meni se stevandic ni malo ne svidja i sve cinjenice govore da bi mogao biti kukavicije jaje ali Drazen u zadnje vrijeme otkad je usao u ozbiljnu politiku ne agituje nesto pretjerano za njega.na kraju krajeva i ako agituje to ce se njemu a ne nama obiti o glavu kad sve izadje na vidjelo pa prema tome to je i njegova briga.
  sto se tice frontala svaka cast sto podrzava nezavisne i Vukana, jel bi trebalo da svi mediji koje svi placamo podrzavaju vlast odnosno ne postuju nijedno pravilo a da frontal postuje sva pravila?nadam se da ce takvi i ostati kad ovi budu vlast da ce podrzati „neke nove klince“

 8. herc64, 04.10.2012. 09:51:12

  Молим Те, нађи ми овдје доказ, гдје ја то агитујем за било кога!

  Морам поновити:

  СТАВ НЕЗАВИСНЕ ЛИСТЕ „СВИ ЗА БАЊАЛУКУ“ ЈЕ ДА НЕ ПОДРЖАВА НИЈЕДНОГ КАНДИДАТА ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА. Да су се договорили, имали би безрезервну подршку од нас. Овако их лично сматрам одговорним ако Гаврановић буде изабран.

  Било је притисака и из табора Чавића и Стевандића, али нико с наше листе није подлегао тим притисцима. Свако од нас ће вјероватно дати глас једном од њих, јер сматрамо да је то далеко мање лоше у односу на Гаврановића.

 9. Ја бих овај писмени изричај Драженов назвала „распакивање кандидата Дражена Милосављевића“.

  У суштини, поенту свега је написао, сасвим случајно, herc64, 04.10.2012. 09:51:12:

  „…ni meni se stevandic ni malo ne svidja i sve cinjenice govore da bi mogao biti kukavicije jaje ali Drazen u zadnje vrijeme otkad je usao u ozbiljnu politiku ne agituje nesto pretjerano za njega.na kraju krajeva i ako agituje to ce se njemu a ne nama obiti o glavu kad sve izadje na vidjelo pa prema tome to je i njegova briga.
  sto se tice frontala svaka cast sto podrzava nezavisne i Vukana, jel bi trebalo da svi mediji koje svi placamo podrzavaju vlast odnosno ne postuju nijedno pravilo a da frontal postuje sva pravila?nadam se da ce takvi i ostati kad ovi budu vlast da ce podrzati „neke nove klince“

  Паметноме сасвим довољно.

 10. Не знам шта са овим тражите од Дражена?
  Да он одреди јединственог опозиционог кандидата за начелника? Шта још?

 11. Evo ja malo da kritkujem Dražena, mani se caps lock-a i previše uzvičnika. Ispada kao da se pališ. Udri po svome, ako se prodaš tebe barem možemo naći 😉
  Što reče Bukovski: Ljudi koje svi vole ne mijenjaju svijet.

 12. Kad pobjedi dr Stevandić, biće sigurno boqe snabdjevawe vode.
  I biće bolja voda , jer doktor je doktor, on zna šta za zdravlje znači pitka voda.
  I biće bar jedan izvor pripremljen u Banjalučkoj opštini da se flašira BANMJALUČKA VODA.
  Ovo sam lično slušala kad je dr Stevandić bio u Boriku.
  Sinoć sam bila na dva skupa.
  U dvorani Borik…PDP + DS plus 4 stranke koje podržavaju bivšeg predsjednika DraganaČavića.
  Jedva 1000 ljudi. sat vremena bljede priče i predstavljanja.
  Nakon toga je bilo SDS DRUŽENJE NA TRGU KRAJINE.
  Predstavnik Srpske napredne stranke , nosilac liste gospodin Đorđe Umićević, Ognjen Tadić i kandidat za gradonačelnika dr Nenad Stevandić.

  Pričalo se kratko i jasno i onda je za kraj druženja Boban Petrović, legenda Guče sa svojim orkestrom svirao okupqenim građanima.
  Videjlo se juče lijepo da je SDS sam moćnija opoziciona struktura od 6 drugih stranki, koje su podmetale klipu i govorile da njima smeta…Eto juče im niko nije smetao .
  Oni su potrošeni, kao i struktura na vlasti.

 13. И ја сам чуо да је Опозиција ПДП +ДП + остали, мало тенула.
  Као да их финансирају из СНСДа и праве себи опозицију.
  Једина права опозиција је она окуплјена око програма за Бољу Бањалуку.
  Т је сад јасно.
  Ако се хоће промјена …то је др Стевандић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *