Шведски Србин дао 2000 гол за Енглеску

Цијела Енглеска пратила је у уторак увече да види хоће ли „албион“ побиједити Шведску први пут после 43 године, али и да виде који ће фудбалер бити стријелац јубиларног, 2.000. гола енглеске репрезентације! Енглези су на крају дочекали да побједе "Шведе" први пут од 1968. године, али су дочекали и то да као љубитељи традиције […]

среда, новембар 16, 2011 / 08:27

Цијела Енглеска пратила је у уторак увече да види хоће ли „албион“ побиједити Шведску први пут после 43 године, али и да виде који ће фудбалер бити стријелац јубиларног, 2.000. гола енглеске репрезентације!

Енглези су на крају дочекали да побједе "Шведе" први пут од 1968. године, али су дочекали и то да као љубитељи традиције и статистике доживе да стријелац 2.000. гола буде Данијел Мајсторовић, стопер шведске репрезентације српског поријекла!

У то се нису надали, али су бар задовољни кладионичари, јер се вјероватно "луд" кладио да ће то бити баш 33-годишњи Мајсторовић, рођен у Шведској, али поријеклом из Србије.

Мајсторовић је на волшебан начин ушао у историју у 22. минуту, када га је неспретног лопта погодила у главу, након шута Гарета Берија такође главом. Свему је претходио центаршут Стјуарта Даунинга са лијевог бока, а на крају акције Андреас Исаксон није имао како да спријечи саиграча да стане у ред "стријелаца" за Енглеску.

Први, пре 138 година, био је извјесни Вилијам Кењон-Слејни, који је 8. марта 1873. године погодио мрежу Шкотске у побједи Енглеске од 4:2.

Мајсторовић је рођен 5. априла 1977. године, вечерас је играо 49. пут за Швеђане, а на клупском нивоу члан је одбране Селтика из Глазгова.

Занимљиво, на Новом Вемблију у уторак увече окупило се 46.876 навијача, што је најслабија посјета на утакмицама "албиона" од када је саграђен овај стадион. Половина била је уз, а половина против повратника у тим селектора Фабија Капела, новог-старог капитена Енглеске Џона Терија.

Док "Скотланд Јард" испитује оптужбе да је Тери, као капитен Челсија на расној основи вријеђао ривала из редова Квинс Парк Ренџерса Антона Фердинанда, Капело се одлучио да оспораваног играча гурне у ватру и чак му накачи траку на мишицу десне руке, али се то дијелу навијача из Лондона, присутних на стадиону, није свидјело, па је било чак и звиждука на његов рачну, а то је права ријеткост за енглеске прилике. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *