Све за датум: Србија се извињава за комунистички терор над Мађарима

Посланици српског парламента усвојили су данас Декларацију о осуди аката против цивилног мађарског становништва у Војводини, почињених од 1944. до 1945. године. За Декларацију је гласало 128 посланика, 10 је било против, док седам није гласало. За декларацију су поред посланика владајуће коалиције гласале опозиционе Демократска странка (ДС) и Либерално-демократске партије (ЛДП), док је против […]

петак, јун 21, 2013 / 18:05

Посланици српског парламента усвојили су данас Декларацију о осуди аката против цивилног мађарског становништва у Војводини, почињених од 1944. до 1945. године.

За Декларацију је гласало 128 посланика, 10 је било против, док седам није гласало.

За декларацију су поред посланика владајуће коалиције гласале опозиционе Демократска странка (ДС) и Либерално-демократске партије (ЛДП), док је против била Демократска странка Србије (ДСС).

ДСС: Ко је крив за споменик мађарском злочинцу?

У Декларацији се наводи да Скупштина Србије најоштрије осуђује акте против цивилног мађарског становништва у Војводини, почињене у периоду 1944-1945. године, којима су припадници те националне мањине у Србији из националних разлога убијани или лишавани слободе или других права без судске и административне одлуке.

Шандор Кепиро, учесник новосадске рације, умро неосуђен0 КОМЕНТАРА

 1. „Нема пониженије и понизније државе од Србије

  Политички аналитичар Чедомир Антић оценио је да данас нема пониженије и понизније државе од Републике Србије, која пузи како би бриселски бирократи и немачки „пријатељи“ одредили датум када ће отпочети преговори за њено приступање ЕУ.

  Антић је нагласио да „вицепремијер, набеђени и умишљени чудотворац, готово да прети, каже ‘заслужили смо датум’, док шеф српске дипломатије каже да не памти да је Србија била оволико хваљена“.

  „Шта су учинили са српским народом? Док српске посланике руља у Сарајеву држи као таоце. Док свештеника прогоне из Црне Горе. Док су на Косову и Метохији забележене десетине етнички мотивисаних напада, и то за ово време док је Србија била хваљена и уздизана…“, навео је Антић у коментару под насловом „Датум“, објављеном на порталу „Нови стандард“.
  Према његовим речима, пут препун понижења биће завршен када од Србије остану Шумадија и Подриње, и простор између Мађарске и Грчке буде претворен у низ недемократских политичких крхотина.

  Али, шта је пропаст државе, унижење народа, рушење демократије и највиших вредности од којих се одродила Европска унија, каже Антић, у поређењу са привилегијама малобројне групе властодржаца којој је свето само колико има и колико ће још отети.

  „У Бриселу траје дебата да ли да нам обећају ‘датум за ништа’ у октобру или следећег јануара. Један европски дипломата који столује у Београду чија памет, сва је прилика, стоји иза Вучићевог поноса, рече да можда нећемо добити ‘датум’, али ћемо добити ‘зелено светло’. ‘Зелено светло’ за шта? До тада потребно је да признамо Републику Косово у њеним ‘природним границама“, нагласио је Антић.
  Он је упитао Вучића, Дачића, Динкића и Ђиласа колико ће да кошта „зелено светло“ или у најбољем случају „датум“?

  „Није важно што ће даље да газе српски народ и Цркву у недемократској и неевропској Републици Црној Гори у којој одавно метастазира одвратни режим Мила Ђукановића. Није битно ни што ће покушати да укину Реублику Српску. Није крај света ни што су отели косовске крајеве. Што европски легат у Србији брани нелегитимну и недемократску АП Војводину, поредећи је са регионима у унитарној Француској… Мала је све то ствар у односу на лом који доноси непрекидна обмана народа. Реч је о истини“, истакао је Антић.

  Он је нагласио да за „Телеком“ није понуђена већа цена зато што неко „поштује српску владу“ или Вучића лично. „Не лажите бестидно седам милиона грађана Србије. ‘Датум’ желе зато што су им обећали новац. Новац којим ће одржати своју власт делећи плате и пензије које је немогуће исплатити из буџета. Уместо да реформишу државу и жртвују се како би спасили народ, изгубе изборе ако треба, ови ће политиканти ради још једног мандата жртвовати Србију“, истакао је Антић.

  Он је поручио да ће Србија живјети док живи и последњи њен грађанин и последњи Србин одвојен од отаџбине брозоидним границама спреман да каже истину и сведочи у њену корист.“

 2. „брозоидним границама“ – eto i taj Antić je protiv naslijeđa „komunistčkog“ režima.. a za to ide po protokolu izvinjavanje kao što su uradilo sve bive km. zemlje…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *