Све ближе прихватање спорног закона о државној помоћи

Комисија за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације Дома народа Парламентарне скупштине БиХ данас је са четири гласа „за“ и једним уздржаним прихватила принципе и уставни основ Приједлога закона о систему државне помоћи. "Наравно, у другом читању, односно амандманској фази, моћи ће се ићи на евентуална побољшања текста овог закона. Познато је да […]

среда, новембар 9, 2011 / 19:27

Комисија за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације Дома народа Парламентарне скупштине БиХ данас је са четири гласа „за“ и једним уздржаним прихватила принципе и уставни основ Приједлога закона о систему државне помоћи.

"Наравно, у другом читању, односно амандманској фази, моћи ће се ићи на евентуална побољшања текста овог закона. Познато је да Приједлог закона о систему државне помоћи није добио сагласност у Представничком дому и изјашњавање о том законском акту је одгођено", подсјетио је предсједавајући Комисије Хасан Бећировић.

Он је нагласио да би требало учинити све да што прије дође до усвајања овог закона, који је не само услов за пут БиХ ка ЕУ, него и због чињенице да се њиме уводи ред у трошење новца у буџетском сектору.

Чланови Комисије су данас, између осталог, прихватили Извјештај о активностима на пројекту "Аутопута на Коридору пет це" у 2010. години, а министар транспорта и комуникација БиХ Рудо Видовић упознао је присутне о закључцима јавних расправа и актуелним стањем ствари по овом питању.

Такође, усвојен је закључак којим се Дому народа парламента БиХ предлаже да позове све субјекте да, у дијелу својих надлежности, ефикасније обављају послове у вези активности на пројекту "Аутопута на Коридору пет це" и плану наредних активности.

Комисија је данас донијела закључак којим се позива Дом народа Парламентарне скупштине БиХ да обавеже Савјет министара БиХ и Регулаторну агенцију за комуникације да се одмах крене са имплементацијом Стратегије преласка са аналогног на дигитално емитовање, као и активностима на изради Акционог плана за реализацију задатака имплементације Стратегије.

Чланови Комиисије су данас, између осталог, дали позитивно мишљење и препоруку Дому народа за давање сагласности за више међународних споразума и уговора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *