Сутра почиње градња у Станарима, стижу кинески милиони

На платоу испред Термоелектране Станари сутра ће бити озваничен почетак изградње овог енергетског пројекта, док ће Термоелектрана у потпуности бити изграђена до краја 2015. године. Министар индустрије, енергетике и рударства Српске, Жељко Ковачевић изјавио је за Радио Републике Српске, да је изградња овог објекта од изузетне важности за развој привреде Српске те један од највећих […]

петак, мај 17, 2013 / 21:37

На платоу испред Термоелектране Станари сутра ће бити озваничен почетак изградње овог енергетског пројекта, док ће Термоелектрана у потпуности бити изграђена до краја 2015. године.

Министар индустрије, енергетике и рударства Српске, Жељко Ковачевић изјавио је за Радио Републике Српске, да је изградња овог објекта од изузетне важности за развој привреде Српске те један од највећих енергетских пројеката у Српској.

Изградња Термоелектране Станари омогућиће запошљавање додатне радне снаге, стабилизацију снабдијевања електричном енергијом, али и веће приходе у буџету Српске, истакао је Ковачевић.

Свечаности поводом постављања камена темељца за изградњу Термоелектране Станари, осим политичког руководства РС, присуствоваће многобројни представници дипломатског кора, општине Добој, челници Електропривреда из БиХ и земаља окружења, као и представници енергетских компанија из Европе и Кине.

Кина ће за изградњу овог пројекта одобрити 150 милиона евра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *