Шутановац: Косово је проблем од Косовског боја

Министар одбране Србије Драган Шутановац рекао је да косовско питање није ријешено од боја на Косову и да га неће ријешити ни кандидатура Србије за чланство у ЕУ. Шутановац је истакао да статус кандидата за чланство у ЕУ у краћем периоду ништа драматично не мијења. Он је додао да инсистирање на мирном рјешењу косовског питања […]

среда, децембар 14, 2011 / 11:00

Министар одбране Србије Драган Шутановац рекао је да косовско питање није ријешено од боја на Косову и да га неће ријешити ни кандидатура Србије за чланство у ЕУ.

Шутановац је истакао да статус кандидата за чланство у ЕУ у краћем периоду ништа драматично не мијења.

Он је додао да инсистирање на мирном рјешењу косовског питања доприноси стабилизацији Србије и региона.

"Упркос одлагању одлуке о статусу, српско друштво треба да буде задовољно самом чињеницом да смо дошли до момента да се донесе одлука", рекао је Шутановац за "Блиц".

Он је навео да су пред Србију стављени захтјеви политичке природе за добијање статуса кандидата, за разлику од периода када је таква одлука за друге земље доношена само на основу стандарда.

Говорећи о томе како постићи циљ ако је од Србије тражено да се одрекне Резолуције 1244, Шутановац је истакао да је Косово саставни дио Србије онолико колико Срба тамо живи и да се мора учинити све да се обезбиједи стабилан живот грађанима.

"Нажалост, у протеклих 12 година та формула није пронађена јер како другачије објаснити да је око пет милијарди евра отишло на Косово, а да и данас имамо толики степен незапослених људи који живе једино захваљујући тој помоћи", рекао је Шутановац.

Он је навео да је Београд на Косово упутио двоструко више новца него што је Србија од 1999. године добила донацијама и оцијенио да су злонамјерне приче да је власт оставила на цједилу грађане на Косову.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *