Шумама Српске дугују 43 милиона КМ!

Више од 500 предузећа, јавних установа, институција и невладиних организација, закључно са 31. децембром прошле године, дуговало је „Шумама Српске“ више од 43 милиона КМ. Према званичним подацима до којих је дошао Прес РС, свега седам предузећа дужно је "Шумама Српске" 12,3 милиона КМ, 70 предузећа има дуговања већа од 100.000 КМ и од њих […]

среда, мај 15, 2013 / 08:35

Више од 500 предузећа, јавних установа, институција и невладиних организација, закључно са 31. децембром прошле године, дуговало је „Шумама Српске“ више од 43 милиона КМ.

Према званичним подацима до којих је дошао Прес РС, свега седам предузећа дужно је "Шумама Српске" 12,3 милиона КМ, 70 предузећа има дуговања већа од 100.000 КМ и од њих "Шуме Српске" потражују око 16,5 милиона КМ, док се преостала потраживања односе на фирме које имају дуговања од 10.000 до 100.000 КМ.

Према тврдњама из врха "Шума Српске", ово јавно предузеће се налази у веома незахвалној финансијској ситуацији због чега је актуелно руководство било принуђено да недавно крене у ново кредитно задужење од 10 милиона КМ како би могло да измири раније створене обавезе.

Саговорник Прес РС каже да огроман проблем представља и чињеница да је велики број приказаних потраживања ненаплатив и да је мртво слово на папиру, јер су дужници предузећа која су ликвидирана, угашена или потпуно уништена, попут фирме "Превија ДИП" у Рибнику.0 КОМЕНТАРА

  1. Ma sta ce nam sume, ajde da to veliki vodja pokloni Rusima ili nekom svom kumu, mozda bi kumasin Skrbic bio najbolji gazda suma, ili Slobo Integral, ma naci ce nas Mile rjesenje, on sve moze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *