Сукоби демонстраната и полиције испред Вол стрита

Полиција и припадници покрета „Окупирај Вол стрит” сукобили су се јутрос у Њујорку, када су демонстранти покушали да дођу до њујоршке берзе и спријече запослене да уђу у зграду. Како јављају амерички медији, више демонстраната је ухапшено, а припадници покрета најављују блокирање улица, метроа и мостова у Њујорку. Полиција је испред Вол стрита поставила барикаде […]

четвртак, новембар 17, 2011 / 18:54

Полиција и припадници покрета „Окупирај Вол стрит” сукобили су се јутрос у Њујорку, када су демонстранти покушали да дођу до њујоршке берзе и спријече запослене да уђу у зграду.

Како јављају амерички медији, више демонстраната је ухапшено, а припадници покрета најављују блокирање улица, метроа и мостова у Њујорку.

Полиција је испред Вол стрита поставила барикаде да би спријечила припаднике Покрета да дођу до зграде њујоршке берзе, али је то створило још већи хаос, јер се у метежу није знало ко протестује, а ко треба да уђе у зграду због посла.

Демонстранти су истовремено направили живи људски ланац, спречавајући запослене на Вол стриту да дођу до улаза у зграду.

Вол стрит је данас затворен. Друштво спријечава много људи да добије посао, тако да није проблем ако ми спријечимо њих да оду на посао један дан, рекао је припадник покрета „Окупирај Вол стрит” Нис Гринберг (25), који ради као наставник математике.

Протест је почео у Зукоти парку, а демонстранти најављују да ће шетњом кроз Њујорк данас обиљежити двомесечницу протеста.

Поред блокаде метроа и мостова, они најављују и одлазак до њујоршког суда.

И поред протеста, њујоршка берза је данас нормално започела радни дан јутрос у 9.30 сати. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *