Судија САД разматра изручење Азре Башић у БиХ

Федерални судија у америчкој држави Кентаки разматра да ли да нареди изручење хрватске држављанке Азре Башић у БиХ где је оптужена за убиство и мучење током рата 1990-их. Судија Роберт Вир саслушао је аргументе да ли је БиХ понудила довољно доказа за изручење. Адвокат Башићеве, Патрик Неш тврдио је да нема довољно доказа да су […]

уторак, новембар 8, 2011 / 08:15

Федерални судија у америчкој држави Кентаки разматра да ли да нареди изручење хрватске држављанке Азре Башић у БиХ где је оптужена за убиство и мучење током рата 1990-их.

Судија Роберт Вир саслушао је аргументе да ли је БиХ понудила довољно доказа за изручење.

Адвокат Башићеве, Патрик Неш тврдио је да нема довољно доказа да су наводне жртве били цивили или да је она починила неки злочин.

Помоћник тужиоца САД Џејмс Архарт рекао је да је 26 свједока дало исказе о убиству и мучењу, а да је најмање шест сведока изабрало слику Азре Башиће из низа фотографија.

Азра Башић је неколико година живела у Кентакију где је радила у старачком дому и фабрици за прераду хране прије него што је ухапшена у марту.

Башићева, рођена у Хрватској, користила је и имена Азра Ковачевић и Изабела Башић, а сумњичи се да је учествовала у мучењима и убиствима Срба из Дервенте, у логорима, у периоду од априла до јуна 1992. године, наводи портал Sarajevo-x.com. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *