Судан: Пао хеликоптер, шесторо погинуло

Свих шест путника суданског војног хеликоптера данас је погинуло када се летјелица, приликом покушаја слијетања због пожара, срушила и запалила, у држави Сјеверни Кордофан, саопштила је суданска војска. Пожар је избио због „техничких проблема” у летјелици руске производње три минута после полијетања из војне базе у Ел Обеид у локалној пријестоници, рекао портпарол Војске Судана […]

петак, децембар 30, 2011 / 12:39

Свих шест путника суданског војног хеликоптера данас је погинуло када се летјелица, приликом покушаја слијетања због пожара, срушила и запалила, у држави Сјеверни Кордофан, саопштила је суданска војска.

Пожар је избио због „техничких проблема” у летјелици руске производње три минута после полијетања из војне базе у Ел Обеид у локалној пријестоници, рекао портпарол Војске Судана Саварми Калед Сад.

При покушају слијетања, пожар се проширио и потпуно уништио хеликоптер и свих шест путника су погинули, навео је портпарол суданске војске, пријенела је агенција АФП.

Калед Сад је казао да је хеликоптер превозио „војну опрему” и додао да је Ел Обеид војна база у којој је смјештена суданска војска и да није позната активност побуњеника у њеној непосредној околини.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *