Суд одбацио жалбу Фате Орловић

Окружни суд у Бијељини одбио је као неосновану жалбу Фате Орловић из Коњевић Поља у општина Братунац против Српске православне цркве и тиме потврдио пресуду Основног суда у Сребреници у овом случају, потврдио је опуномоћеник Епархије зворничко-тузланске Синиша Ђорђевић.

субота, октобар 29, 2011 / 16:05

-Пресудом Основног суда у Сребреници од 21. маја одбијен је тужбени захтјев Фате Орловић и осталих, којим је тражено `да се утврди чињеница да је 11. јануара 2008. године сачињена вансудска нагодба тужилаца и тужених, према којој су тужени дужни да уклоне цркву саграђену у југозападном дијелу Коњевић Поља` на земљишту Фате Орловић- наводи се у образложњу пресуде бијељинског Окружног суда коју је адвокат Ђорђевић представио новинарима.

Према пресуди, тужиоци Фата Орловић и 13 осталих лица, сви из Коњевић Поља, имају обавезу да туженој Епархији зворничко-тузланској накнаде трошкове парничног поступка од 10.219 КМ у року од 30 дана под пријетњом судског извршења.

У судском поступку тужиоце, Фату Орловић и остале, заступао је адвокат Фахрија Каркин из Сарајева, а тужену Епархију адвокат Синиша Ђорђевићу из Добоја.

-Овај судски спор је завршен, јер је одлука Основног суда у Сребреници, као првостепеног судског органа, пресудом Окружног суда у Бијељини постала правоснажна- рекао је Ђорђевић.

Он је подсјетио да ова судска инстанца током разматрања жалбе Фате Орловић и осталих није утврдила правну основаност наведених чињеница, као ни било какву повреду Закона о праничном поступку.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *