Студенти права подржали Милиће, Боксит и Дукића (ФОТО)

Писмо подршке студената Правног факултета Бања Лука општини Милићи, компанији „Боксит“ и њеном директору Рајку Дукићу, које нам је послао Студентски савез Правног факултета.

уторак, новембар 15, 2011 / 13:04

Писмо подршке студената Правног факултета Бања Лука
општини Милићи, компанији „Боксит“ и њеном директору Рајку
Дукићу, које нам је послао Студентски савез Правног факултета.0 КОМЕНТАРА

 1. Frontal me zabrinjava u posljednje vrijeme. Nije mi jasno da ste toliko neupućeni. Nikakvi studenti prava nisu iza ovog pisma, već je riječ o solo akciji Marka Đurića, koji je i potpisao ovu skarudiju od pisma. Radi se o tome da je Đurićev otac zaposlen u Boksitu iz Milića, te da je cijela ta porodica u funkciji zaštite Dukića, koji i stipendira Đurića.

  Prema tome, na djelu imamo jadan i čemeran primjer politizacije i instrumentalizacije studenata prava. E moja Republiko Srpska na šta si spala i ko su ti studentski lideri…

 2. Колико ја знам, Правни факултет нема свој Савез или га има, али није у служби студената, како би претпостављам требало да буде, већ неког другог, или нечега.

  Ипак, подржавам ово реаговање. Ово је класична хајка федералних телевизија, а исте су одавно прешле границу професионалног извјештавања.

 3. Anja, da znaš šta podržavaš sad bi uzela mikser i manula bi se komentarisanja ovog teksta.

  Šta sad što su ga natarabisali federalni mediji-jel` to znači da ako na njihovoj vremenskoj prognozi čuješ da će sutra ujutro biti -5 ti da izađeš u miniću i papučama da kupiš hljeb, a?

 4. Не подржавам те људе, подржавам принцип! Г. džugašvili у тој хајци и причама у наставцима се оптужују и обични људи, полицајци СВИ, за ратне злочине и сл. РС треба да стане у њихову заштиту и да се већ једном види шта да се уради са тзв. јавним сервисима које финансирамо, а посебно финансирамо поменуте. Немам разлога да Вам не вјерујем за ово, мада смо Ви и ја имали лоша искуства у ранијем периоду, али нисам бранила конкретан случај већ принцип и праксу која је тамо примјетна већ дуже вријеме.

 5. Svakačast kolegama na ispravnom postupku i istinitim navođenjima…imate podršku i sa ostalih fakulteta što individualno što kolektivno…samo tako!!! Ako se ne pokrenemo mi ne znam ko će pa i od pojedinaca se i kreće!!! Ovo ima svoju težinu upravo zato što se studenti oglašavaju ma koliko ih bilo!!!

 6. Ova Anja svaki dan tanja. Pa stotine Srba čami po zatvorima, hapse ih svaki dan pa nikome studenti ne dadoše podršku. Ili Dukić vrijedi više nego oni svi do sada uhapšeni zajedno. Neka studenti uče, polažu ispite, neka se bore kako da se mladi zapošljavaju, neka dignu glas protiv nepotizma( zar nikoga nije moglo da zapadne da se zaposli u vladi već dodikovva i radmanovićeva kćer), a ne da manipulišu sa njima i mlate sa njima k’o sa krpom. Ma, ko od njih gleda ijednu tv? Misliš li da nas RTRS manje laže nego federalna tv, ili BHT1. A, laž RTRS me više boli nego laž muslimanske tv.
  Neka studenti upitaju vlast kako se brinu o pohapšenim Srbima i njihovim porodicama, neka ih upitaju jesu li dali i fening za odbranu Mladićevu…
  Anja, nađi momka , to tebi fali.

 7. Anja zajebala si i Koštinicu po svojoj neobaveštenosti :D:D
  Da znaš ko je i šta je Rajko Dukić i sama bi digla hajku na njega !!
  I nema tu principa kad su u pitanju mafijaši poput Dukića , svaki napad na takvog mafijaša iskreno podržavam jer dok je takvih nas neće biti pa sad vidite imamo li vremena !!!

 8. блах..питају се студенти кад је ријеч о неком додиковом тајкуну, што не подржаше ко што помену Приједор, рецимо овог Сарића, човјек ни крив ни дужан, осумњичен па оптужен, доказе ће касније потражити и измислити, а у рату представљо институцију РС, која и сада постоји, нешто не виђех протест макар из те полицијске академије у БЛ!:(

  Подржавати једног додиковог каишара рајка дукића, кабадахију и варалицу, горе ми дјелује него они што га нападају.

 9. Дукића нисам ни споменула!

  Неки су и име нетрпељивости према некима спремни да жртвују и обичне људе, ни криве ни дужне, а они су управо центар ове приче и „бриге“ тзв. јавних сервиса за Милиће. Дукић је овде најмањи проблем, страдаће најневинији и најслабији у причи. Ипак, они су некима, опет кажем, у име тога „само да се прича“ колатерална штета.

  Рамштајн, ако је ико овде, мјесецима уназад позивао да се заштите људи попут Сарића, ја сам. Врати се уназад па се подсјети.

  БХТ и ФТВ су највише криви и њихову одговорност највише треба да тражимо јер њих и највише плаћамо. 75% овога што плаћамо иде за њихово финансирање.

 10. anja banja luka, 15.11.2011. 19:39:21

  Па ја нисам Ања критиково тебе, већ те полтронске студенте, како је редовно од њих изостајала подршка рецимо ево за Сарића, Сару, мог команданта специјале, јел то тешко било неком из полицијске академије покренути, а зна се да је специјала била зачетник оснивања српског МУП-а.

  Знам ја да си ти подржавала и нашег генерала Ђукића, није проблем код тебе, ако си студенткиња, већ уопштено говорим да се студентима манипулише по партијским линијама, а то је више него одвратно. Још једном да напоменем рајко дукић стварно не заслужује ничију подршку.

 11. Pitanje koje postavljate prvo sebi treba da postavite!!! 🙂
  ! Sami sebi skačete u stomak!
  A ovde je navedeno sve kao generalno problem od nečega mora da se krene na vašu žalost, kako vidim, primer gospodina Dukića nije na mijestu. Nije razlog da se iskoristi ovakva hrabra gesta mladih ljudi za napadanje (iz vama poznatih razloga). Usvakom slučaju pohvale za gestu ! Mladi pokrenite se!!!

 12. rammstein

  Дукић више везе има са твојим СДС-ом,него што је „Додиков тајкун“.То што је у добрим односима са влашћу као сваки прагматичан привредник,не чини га нечијим „тајкуном“.

  Е сад,на тему.Хоће ли ико рећи мени површно упућеном шта је тај Дукић скривио?Колико сам ја видео,онај крај живи (и то солидно) од Боксита,висока су примања радника,пришравници се примају само са државних факултета,приправничка примања су висока,Милићи и Власеница имају доста користи (кроз изградњу инфраструктуре,школа,вртића,болница),а предузеће је ликвидно.А то је реткост.

  Дакле,ако знамо да су медији из Федерације не једном били необјективни према РС,нарочито ако знамо да су платили доста одштетних захтева баш Дукићу због неистина,због чега је он „не заслужује нашу подршку“?Одговор ме стварно занима.

 13. Напокон да оставимо ове деструктивце по страни,то је њихов проблем,јер не каже народ узалуд“то је наопак човјек“,за оне који мисле обратно јер им мозак тако функционише.Окренимо се суштини.Подршка ових младих људи,студената правног факултета,који разумију суштину укупних односа права и правде је аларм да у овој „држави“ бих нешто не функционише.Управо ,то моћно оржје,медији,смишљено су злоупотребљени од стране БХТ1,јавног сервиса бих за станизацију за свега што је добро у Републици Српској.Нису случајно одабрани Милић,компанија „Боксит“ и менаджмент на челу са њеним генералним директором мр Рајком Дукићем,као једна од најуспјешнијих компанија на простору бих и шире.Дакле цињ је дестабилизовати свега што је добро у Републици Српској а измишњотинама ,уз помоћ деструктиваца,ставити на стуб срама и изазвати осуду јавности.У овом слчају,по ко зна који пут изабран је господин Дукић,и није успјело.Зашто,па народ зна цијенити вриједност.Према томе драги студенти ,само нпријед,и други ће смоћи снаге и храбрости да јавно изнесу свој став и мишљење,да заштите,подрже па и критикују.И ако сам оптимиста сада сам дефинитивно убијеђен да Република Српска има будућност,а она је у вама.

 14. Izgleda da je ova podrška djelo bigerovo. Zašto studenti nisu podržavali moje Prijedorčane kada su tražili da se čovjek u kolicima, 100% invalid brani sa slobode? Na proestu se niko ne oglasi od studenata. Zašto? Pa odgovor je jasan.Sirotinja borčka nema para kao Dukić da plati bigeru .Bigeru, ništa vi ne radite od čega nemate veliku korist. Otud mi dođi: pa ti si sa Pravnog.

 15. Prijatelju,svi smo ogorčeni na nepravdu koja te tišti,kao i mnoge druge slične toj,ali ne treba kritikovati ovo na taj način već trba vidjeti nadu da se budi snaga koja zna šta hoće,treba i njima podrška za to,a ne otrcane fraze političara, čiji mandat ističe, i dolazi smjena generacija na političkoj sceni a zatim dolazi mladost,Iskreno ova politićka scena i nije nešto da se eksponira u tom pravcu jer i nije im loše sa predstavnicima međunarodne zajednice,dobro im je ,jedni o drugima i tako u krug.

 16. Mr Biggy,

  Љига је свуда једно те исто љига, то је рајко дукић, а то што га ти шалташ у „мој“ СДС је само твој начин заобилажења истине, колико је СДС само „мој“, толико је и тај дукић исправан и честит човјек, далеко од тога, мислим да веће јајаре и пичке као карактерне особине ја нисам видио ни чуо, да не кажем како је и шта је обећавао војсци и људима који му „ослободе“ руднике, јбш живот, „једна кашика боксита прави кућу сваком борцу“, а вјероватно је мислио на оне што ће изгинути, јер других кућа није правио никад ником.

  optimista, Mr Biggy,

  Ето јутрос слушам у ауту на радиу, како су неки бошњаци склепали неки анимирани филм, који „вријеђа“ Србе, јер су Срби наравно представљени на најгори начин, док су они наравно пеХливани све најбоље о себи итд, итд, …неважно толико, колико је иритантно како то да нико од тих главоња дукића, додика, ку.раца, палаца, ..не направише од силу спичканих пара, исто тако неки вјеродостојан филм, који би служио и нама и нацији на част? Шта су они плаћали? Турнеју…фуј и пуууу…ето то је све што се има рећи на живот и дјело рајка дукића пууу…

  Јел’ не знају како се ради пропагандни филм? Не знају, па нек дају те паре онима који знају, нек дају ево Симићу из Фронтала, нек дају оном момку Малагурском што са својих двадесетак година боље веже ствари него ови килавци са 60!
  Стисли су се ко јевреји за новце, а хтјели би да сви о њима лијепо пишу…ма немој!

 17. Ama ljudi, niko da odgovori na ovaj jasan sukob interesa:

  Marko Đurić, čovjek koji je na sve moguće načine konektovan na Rajka Dukića, u ime studenata prava (bogtemazo koliko ovi imaju veze sa Rajkom Dukićem, k`o sa udruženjem pčelara Mozambika), brani Rajka Dukića.

  O tempora, o mores.

 18. prijedor

  Све је ово,заједно са Фронталом,једна велика завера коју сам смислио.Финансира ме Миле (и не само он) да би путем пројекције (социолошки) заправо скренуо негативне мисли које имате према њему на неког другог,у овом случају мене.И колико видим,успева ми.За Вас сам најодговорнији за све лоше,мало примам буџетске накнаде,па сам мало студент…углавном,један сам из врха пропаганде власти.Прочитали сте ме.

  Да сам бар ја и само ја разлог сваког зла у Српској,све би било лако.

  Елем,оно што мени није јасно код Вас је зашто никад нисам добио аргументе против мојих ставова и зашто никад нисам добио никаве одговоре на питања.Зашто ви нисте покренули иницијативу за помоћ вашем суграђанину?Није то питање за нас,већ за Вас!Доста је пребацивања кривице на друге!И ми би вас подржали и то СИГУРНО!

 19. rammstein

  Чињеница је да је Дукић био везан за СДС,чак и приликом оснивања истог.Мислим да је сад схватио шта је направио.Чудовиште.

  Моје питање:“Дакле,ако знамо да су медији из Федерације не једном били необјективни према РС,нарочито ако знамо да су платили доста одштетних захтева баш Дукићу због неистина,због чега је он „не заслужује нашу подршку“?“

  Ваш одговор:“Љига је свуда једно те исто љига, то је рајко дукић, а то што га ти шалташ у „мој“ СДС је само твој начин заобилажења истине, колико је СДС само „мој“, толико је и тај дукић исправан и честит човјек, далеко од тога, мислим да веће јајаре и пичке као карактерне особине ја нисам видио ни чуо, да не кажем како је и шта је обећавао војсци и људима који му „ослободе“ руднике, јбш живот, „једна кашика боксита прави кућу сваком борцу“, а вјероватно је мислио на оне што ће изгинути, јер других кућа није правио никад ником.“

  Колико је кућа Рашо направио борцима?Колико живота носи на души,мислим на те исте борце?Није их Дукић слао у рат,мислим.Зар немају борци,бар посредне користи од једног здравог привредног колектива?Зар тамо се не запошљавају борци,деца бораца и сл.?Зашто је неко ко је успешан „пи*ка и јајара“ (можда и јесте,не могу да судим,не улазим у то) али без да се наведе икакав пример.Ради се о надпросечном привредном субјекту,и то на истоку Српске (код Вас),али неки успех не могу да опросте.И даље ме интересује зашто као такав не заслужује подршку бар кад неког нашег нападају федерални необјективни медији.

  У осталом се слажем са Вама,осим опаске за Јевреје.Међутим,за добар филм треба новац,треба кампања и промоција,то је незамисливо са домаћим реурсима (новцем,лицима која би учествовала).Не дај Боже да то буде нивоа „Лова у Босни“.То би била срамота.Тренутно се снима филм о 12 бањалучких анђела,а ускоро и филм о Јасеновцу,верујем уз помоћ Српске.

 20. Prijedorčani su uradili za svog sugrađanina koliko su mogli. Čovjek se brani sa slobode.
  Kakvi argumenti dragi bigeru? Nezaposlenost, siromaštvo, nepostojanje privrede ni u tragovima, enormni krediti i zaduženja uz visoke kamate,kriminal, korupcija, porezi, cijene, autokratija, nepotizam, samovolja i bezvlašće, diktatura , partijsko bezumlje, teror pojedinca i manjine, obmane, nekultura,manipulacije moćnika, raspamećivanje naroda, degradacija školstva, …neživot,… Garić …Mišićka, Rakulji, „vladike“, seratori, akademici…sudstvo….
  Sve gore navedeno se može nazvati jednim imenom -dodik.

 21. Mr Biggy, 17.11.2011. 11:08:22

  Е па јбг мало хипотетичко питање колико би Рашо направио кућа, да је имао прилику, а да није урадио исто би о њему писао као и о дукићу, друга ствар је што није. Рашо је био тамо гдје многи није ни смио примислити, осмислити Србима на крају 20 вијека какаву такву државу са ове стране Дрине, а многима су главе летјеле од само гласно изговорене идеје, од Карађорђа на овамо камоли спровођења исте!
  дукић је остао тамо гдје је био 1992, зар њему ни 16 година послије рата није довољно да постане човјеком, а не комплетном вуцибатином. Поготово због његовог ангажовања око СДС-а, док је с једне стране један млади човјек из тог краја, а посланик СДС-а 1992 погинуо на муслиманској барикади, он је ладио јаја у истој оној фотељи гдје и сад сједи исто ко и сад што ради!

 22. prijedor

  Слажем се.Међутим,тешко је поверовати да је све то дело једног човека,да тај исти није урадио ништа добро а да опет има изузетну подршку,највећу у региону код својих бирача.И шире.

  Ако би кренули од генезе свих тих аномалија у друштву засигурно би увидели да је већина проблема произилази из нас самих.Чак и ако је Додик узрок свега,ми смо га поставили,као друштво.Криминал,корупција и све остало је карактеристика сваке досадашње власти у савременој српској држави.Нажалост.И ја му замерам што се није изборио са овим проблемима,најавио је чистке у својим редовима,а ја се надам да ће их и провести.Због свих нас.

 23. rammstein

  Добро.Није хипотетичко питање колико је са својим федералним пајдашима истих срушио.Бар мислим да Дукић није ниједну.Сумњам да је Српска настала вољом Радована Караџића колико вољом српског народа у целини.Хвала му за све,али у таквом тренутку по српски народ у Босни морао је из свега тога изаћи много чистији и достојанственији.

  Да не дужимо.Зар није по српски народ,српску војску како за време рата тако и сада битно постојање квалитетног привредног субјекта који је био у стању да помаже војсци и данас истоку Српске у миру?Мислим да би један Дукић био много мање продуктиван на барикадама.А још мање мртав.

 24. Mr Biggy, 17.11.2011. 11:44:58

  Прво бих тебе питао, да ли си ти имао икакву идеју 1991 о формирању РС, и поред постојања неких острвцади у виду САО регија и сличних народних самозваних локалних управа?

  Друго од дукићевог боксита има користи само он, највише на својој личној промоцији, онда неколико тих запослених и највише ова болесна владајућа камарила чији крај би и свима нама значио свјетло на крају тунела, друге користи од њега не видим никакве, а и да је погинуо, камо среће, нико не би затворио руднике боксита због тога! Укратко нек испалти некад оно обећато, а зна он добро коме је кад и шта обећао…до тада нек се не јавља, смрад, смрадина!

 25. rammstein

  Ко нас је клео,није дангубио.

  Ако тако о својима говоримо,а без неког нарочитог повода,како да тражимо од федералних медија другачије?Па имамо ми безброј директора предузећа,али мало који је успешан.

 26. Mr Biggy, 17.11.2011. 12:14:55

  Чиме мјериш његову успјешност? Што одржава гвожђурију која ископава руду боксита и то све са површинског копа, нема ни јама, ни лифтова, трака и осталих тешких и сложених система ископа, овако чисто заграбиш са површине и товариш на дампере, све то пребациш ди глинице и ето лове..то исто ради и Колубара, само се у Колубари кад тад преиспита пословање, а код каишара дукића никад нико, зато што мјења партије брже него проститутка гаћице!

  И кад ме већ вучеш за језик, зна он добро шта је обећавао ослободицима рудника Сасе, Подравање,.. у милићкој Дервенти и то испред пет тенкова..

 27. Zar su to za tebe djela, moj bigeru? To su nedjela upravo jednog nečovjeka. Ti dobro znaš kakva je demokratija, kakav izborni inžinjering i da to apsolutno nema ništa sa voljom naroda. On je došao na tenkovima da uradi ono što je pri kraju da uradi- nestanak naš.I, ko dfanas može da dođe na vlast, ako i dođe , ko može da se održia da ne radi za fašiste? Pa , šta misliš da je sa papom i sa merkelevom razgovarao iza zatvorenih vrata?O, zdravlju, vremenu, … . sigurno nije.
  Usput, šta misliš za koga je ono zemljište faarike duvana u BL?

 28. rammstein

  Па ваљда се и копа прво оно што је економски најисплативије,неће се вадити прво руда из дубине и она слабијег квалитета.Проклетство,било би боње да је теже доћи до руде.

  Успешност му мерим по сликама Милића,школи са новом халом,мотелу са базеном,здравствено рекреативном центру.А то да није „јајара“већим бројем процеса против њега који су на крају били у његову корист.Како пре,тако и после рата.

 29. Хехехе…па штос је у томе да та руда лежи на површини, није потребно ништа значајније улагати, а за његова остала улагања, смијех, какав црни базен, шугу фасовати сад па сад, све са асфалта аутобуске станице и горње улице се слијева у тај базенчић који је димензија обичне локве, и тако и изгледа још од прије рата.

  Стварно не знам о ком ти здравствено рекреативном центру говориш, па ваљда би ми овдје морали знати да тако нешто ефикасно постоји ту у близини, не би морали за све мало теже повреде да идемо на Кошево код „мрских“ федералаца, запамти сваки повређени из саобраћаја док је год у свијесном стању говори да га возе на Кошево, а нипошто у Касиндол, поготово не у Милиће, нико никад чуо… Јајара остаје јајара, шта год ти мислио и писао о њему, исто ко и овај „студент“ са подршком!

  Ех да сјетих се направио је он онај „рајков торањ“ може се набити на врх њега или дабогда скочио одозго наглавачке!

 30. Samo jedan je gospodin mr Rajko Dukić. podržava mlade i studente i mlad porodice. Zaposlenje prvensteveno imaju mladi bračni parovi sa dijecom. za svako rođeno dijete dobijaju se novčane naknade za prvo 1000km za drugo 2000 i tako dalje. Da čujem i vidim ko to još podržćava tako mlade mame?! umjesto „trudničkog otkaza“ dobijaju stalno zapšoslenje sa pomoći za bebu…DALI VI UOPŠTE ZNATE I SLUTITE ŠTA TO ZNAČI…?! Ko još podržava porodicu na tak način danas u RS?! Govorim kao mjka tak čovjek mi nije ni rod ni porod ali nasvojoj koži sam osjetila šta znači „porška države“ u tim trenutcima…Šta god da je uradio koliko god da je sebi uzeo taj čovjek i daje za razliku od ostalih…Snjegovim djelima za narod iz okruženja mogu da nastavim do sutra. A „nedjela“ se mogu izbrojati na prste jedne ruke. Ko rdai taj i griješi. Izvlačenje iz konteksta mnogo govori o vama ta mržnja i komentari i nezadovoljstvo vaš je problem. Dobra djela ovog čovjeka su neosporna i to je činjenično stanje. Poštovanje neistomišljenika na taj način mnogo govori o vama.

 31. Ovde covek tesko moze da ostane ravndusan a da se ne oglasi,pa zar ovom narodu nije dosta ratne politike mrznje i raznih drugih tenzija.Drustvo je prepuno kriminala i kriminalaca raznih profila koji nam svakdnevno uzimaju zivor ,normalni ljudi ne mogu slobodno da zive,sveukupan zivot je zivot na kredit!Ovo jeste pismo samovolje pojedinaca koji u svemu vide svoje interese,naime gore pomenuti mladi gospodin marko djuric je odlika ambicioznog nacionaliste i fanatika,nasilnika,dobro poznatog vlasenickoj policiskoj stanici po svojim izlivima nacionalizma i sirenja mrznje prema bosnjacima koji se manifestovo raznim ne ljudskim parolama i slicnim stvarima,isti je i zagovornik politike srpke napredne stranke raznih desnicarskih manijackih organizacija iz srbije kojima je omogucio slobodno provodjenje politike na regiji birac misleci ovde na velko srpske vojvode nikolica i vucica koji su u prethodnom periodu bili podstrekaci nasilja i kriminala,ovde treba napomenuti i premlacivanje asistenta na pravnom fakultetu ciji je gore navedeni student a da o tome niko nije progovorio,neka se mladi malo bolje informisu kakvi se ljudi krecu medju njima i ko ih predstavlja,sve dok postoje slicni primitivci ovoj drzavi nece bilti bolje!

 32. Gore pomenuti mladi gospodin je sušta suprotnost svega što ste napisali 🙂
  nama trebaju baš takvi ljudi ambiciozni, inteligentni, uspješni …a vama što niste to neka je bog na pomoći jer nikakv državna politika ne može vas izvući iz čamotinje nepismenosti i malodušja u kojem se nalazite.
  Pomozite sebi pa onda dostojno izađite na crtu. Ljubomora je teška za to vas razumijem 🙂 teško se uspjeh prašta…PODRŠKA I MALADOM GOSPODINU I KOLEGAMA!!! a NEKOLICINA KOJA NE MOŽE PRVENSTVENO SA SOBOM DA SE POMIRI MOŽE I DALJE DA PIŠE LAŽI POKUŠAVA DA PROVOCIRA NIŠTA VAM DRUGO I NE PREOSTAJE…:)KOLEGAMA SA PRAVNOG JOŠ JEDNOM I MNOGO PUTA ČESTITKE!!!

 33. Ej, Biggy, Bogac jeste li slušali i gledali Milojevića na tv? Je li rekao ono što ja govorim: Vlada rs radi protiv naroda, to je potkupljena zločinačka vlast koja je dovedena da nas nestane kako bi resursi ostali fašistima. Izbori su farsa. Ova igrarija sa studentima je namještaljka. Kupili dva studenta, ministri se ljube sa njima .Fuj! Od studenata za male pare prave mladofašiste.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *