Студенти ETФ: Радионица о инерцијалном навигационом систему у ваздухопловству

Удружење студената електротехнике Европе (ЕЕSТЕC), Локални комитет Бања Лука, од 21. до 27. октобра ове године домаћин је међународне студентске радионице „ИНСоБЛиа“, на којој ће се говорити о употреби инерцијалног навигационог система у ваздухопловству. На међународној радионици учествоваће студенти са бројних електротехничких факултета из региона и Европе. Биће то прилика да гостима и домаћим, заинтересованим […]

уторак, октобар 16, 2012 / 08:34

Удружење студената електротехнике Европе (ЕЕSТЕC), Локални комитет Бања Лука, од 21. до 27. октобра ове године домаћин је међународне студентске радионице „ИНСоБЛиа“, на којој ће се говорити о употреби инерцијалног навигационог система у ваздухопловству.

На међународној радионици учествоваће студенти са бројних електротехничких факултета из региона и Европе. Биће то прилика да гостима и домаћим, заинтересованим учесницима радионице, кроз занимљива предавања што више приближимо начин коришћења инерцијалних навигационих система као параметра навигације у авионима и свемирским летилицама. Учесници радионице моћи ће да сазнају нешто више о компонентама које се користе у поменутим системима, а кроз квалитетна предавања и практичне вежбе, присутни ће имати прилику да стекну сазнања, која ће им бити корисна у даљем образовању и каријери.

Радионица ће уједно бити и прилика за промоцију бањолучког Електротехничког факултета, али и Бање Луке и Републике Српске, а студентима електротехнике и будућим инжењерима ће широм отворити врата Европе и свијета. Због тога је бањолучком ЕЕSТЕC – у потребна помоћ у организацији од стране свих заинтересованих привредних субјеката, организација и установа, како на градском, тако и на републичком нивоу.

Организација Удружење студената електротехнике Европе (енг. ЕЕЅТЕC) окупља студенте електротехнике и сродних наука. Чини је 53 локалних комитета са универзитета из 28 европских држава. Циљ организације је да путем радионица и студентских размјена побољша културну и стручну сарадњу међу студентима електротехнике у Европи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *