Штрајк жељезничара: Блокирана управа, сутра у Бању Луку

Улаз у управну зграду Жељезница РС у Добоју јутрос је блокирало неколико стотина радника компаније, од којих неки скандирају : „Лопови, излазите напоље!“, јавио је дописник Срне. Дио штрајкача незадовољство изражава звиждећи у пиштаљке. Радници и око 9.20 сати још пристижу пред управну зграду. Раније је најављено да ће радници, који су се првобитно окупили […]

понедељак, јун 13, 2011 / 11:54

Улаз у управну зграду Жељезница РС у Добоју јутрос је блокирало неколико стотина радника компаније, од којих неки скандирају : „Лопови, излазите напоље!“, јавио је дописник Срне.

Дио штрајкача незадовољство изражава звиждећи у пиштаљке.

Радници и око 9.20 сати још пристижу пред управну зграду.

Раније је најављено да ће радници, који су се првобитно окупили платоу жељезничке станице у Добоју, уоколико не буду задовољни извјештајем са преговора Штрајкачког одбора са Владом РС-а у Бања Луци, кренути у протесни марш према Управној згради.

Исрпед управне зграде радници очекују да им се обратити генерални директор предузећа Драган Савановић и предсједник Самосталног синдиката машиновођа Симо Цвјетковић.

Премијер Александар Џомбић јучер је истакао спремност Влада РС-а да почне преговоре са Штрајкачким одбором Жељезница РС уколико јутрос до 8.00 сати успоставе минимум процеса рада у жељезничком саобраћају, подсјетивши на обавезу о успостављању минимума процеса рада у складу са владиним рјешењем од 26. маја.

Свих шест синдиката ЖРС ступило је 3. јуна у штрајк због, како су навели, непоштовања споразума постигнутог 15. фебруара са Управом предузећа, а 8. јуна ступили су у генерални штрајк због дисциплинских пријава које је пословодство покренуло против неких радника.

Штрајкачки одбор ЖРС најавио је да ће сутра организовати протесте у Бањој Луци.0 КОМЕНТАРА

  1. Zna li neko zašto Lemi mudrio ćuti ili ovdje ima i njegovog masla.Upućeni pričaju da je pustio udbaše da se peku na vatri kako bi ih istisnuo iz vlade i uveo SDS.

  2. Баш ме занима ко ће се то солидарисати са радницима у ЖРС. За СДС би вождов загрљај био кобан, исто како је био и за друге. Више вјерујем да је све (како неко рече на другој теми о ЖРС) намјерно урађено, да се ЖРС приватизују. Кажем ја Вама да ћемо бити робови у свом дворишту. У сваком случају, неће на добро изаћи ни по народ ни по власт.
    Живи били па тек онда поцркали од глади и жеђи!x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *