Штрајк се наставља

Генерални штрајк у Жељезницама Републике Српске се наставља, изјавио је предсједник Штрајкачког одбора Жељезница, Златко Марин. Коментаришући захтјев премијера Српске, Александра Џомбића, да је услов за преговоре о захтјевима жељезничара обезбјеђивање минимума процеса рада, Марин истиче да прво Влада Републике Српске мора да сједне за преговарачки сто, а тек након тога ће Штрајкачки одбор одлучити […]

понедељак, јун 13, 2011 / 09:52

Генерални штрајк у Жељезницама Републике Српске се наставља, изјавио је предсједник Штрајкачког одбора Жељезница, Златко Марин.

Коментаришући захтјев премијера Српске, Александра Џомбића, да је услов за преговоре о захтјевима жељезничара обезбјеђивање минимума процеса рада, Марин истиче да прво Влада Републике Српске мора да сједне за преговарачки сто, а тек након тога ће Штрајкачки одбор одлучити о евентуалном прекиду генералног штрајка у Жељезницама.

Улаз у управну зграду "Жељезница Републике Српске" у Добоју јутрос је блокирало неколико стотина радника компаније. Дио штрајкача незадовољство изражава звиждећи у пиштаљке.

\Исрпед управне зграде радници очекују да им се обратити генерални директор предузећа Драган Савановић и предсједник Самосталног синдиката машиновођа, Симо Цвјетковић. Раније је најављено да ће радници, који су се првобитно окупили платоу жељезничке станице у Добоју, уколико не буду задовољни извјештајем са преговора Штрајкачког одбора са Владом Српске у Бањoj Луци, кренути у протесни марш према Управној згради.

Штрајкачки одбор Жељезница најавио је да ће сутра организовати протесте у Бањој Луци.
 

 



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *