Штрајк глађу ради краљевског вјенчања

Сиромашна Мексиканка, која је 16 дана штрајковала глађу у покушају да добије позивницу на вјенчање британског краљевског пара, ганула је једног „Самарићанина“ који јој је купио авио карту за Лондон. Естибалис Чавез изазвала је велику медијску пажњу када је подигла шатор испред британске амбасаде у Мексико ситију и почела штрајк глађу у нади да ће […]

петак, април 22, 2011 / 18:44

Сиромашна Мексиканка, која је 16 дана штрајковала глађу у покушају да добије позивницу на вјенчање британског краљевског пара, ганула је једног „Самарићанина“ који јој је купио авио карту за Лондон.

Естибалис Чавез изазвала је велику медијску пажњу када је подигла шатор испред британске амбасаде у Мексико ситију и почела штрајк глађу у нади да ће добити позивницу за вјенчање, пренио је АП.

У земљи где су сиромаштво, криминал и дрога главни проблеми, многи су се смијали њеном штрајку, називавши је "лудачом испред амбасаде". Али, један човјек је, ипак, био довољно ганут да јој позајми 1.250 долара за авио карту за Лондон.

"Дирнуло ме је што је нико није разумио. Мислим да има право да се бори за оно што жели", рекао је Октавио Фич Лазо.
Мајка Естибалис Чавез је умрла рађајући је и све што ова тинејџерка зна о својој мајци је да је много вољела принцезу Дајану, мајку принца Вилијама. Када је чула за вјенчање, Чавезова је знала да мора да оде на њега.

Током штрајка глађу изгубила је 8,5 килограма и била је очајна када јој је из амбасаде речено да су све позивнице већ послате и да нема мјеста за њу. Онда се појавио Фич кога је ганула њена жеља да оде на краљевско вјенчање и који јој је помогао.

Чавезова, међутим, не губи наду да ће, ипак, некако успети да уђе у Вестминстерску опатију.

Она жели и да краљевском пару поклони њихову слику коју је насликала.

И поред среће што путује, Чавезова је, ипак, нервозна и страхује да би британски цариници могли да је означе као опасност за краљевски пар. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *