Стјепановић: Разрјешење градоначелника Пајића нелегално

Посланик Српске демократске странке у Скупштини Брчко дистрикта Ратко Стјепановић изјавио је данас да је скупштинска одлука о разрјешењу градоначелника Драгана Пајића, коме је Централна изборна комисија БиХ утврдила сукоб интереса, нелегална и да представља примјену грубе силе у раду парламента. Стјепановић је истакао да је за доношење овакве одлуке била потребна тропетинска, а не […]

петак, мај 20, 2011 / 19:15

Посланик Српске демократске странке у Скупштини Брчко дистрикта Ратко Стјепановић изјавио је данас да је скупштинска одлука о разрјешењу градоначелника Драгана Пајића, коме је Централна изборна комисија БиХ утврдила сукоб интереса, нелегална и да представља примјену грубе силе у раду парламента.

Стјепановић је истакао да је за доношење овакве одлуке била потребна тропетинска, а не проста већина и гласање најмање три српска посланика, као механизма заштите од прегласавања.

"Бошњачки посланици су показали да су спремни да погазе Статут Брчко дистрикта, Пословник о раду Скупштине и све механизме функционисања законодавног тијела, да би остварили своје циљеве", рекао је Стјепановић на конференцији за новинаре.

Он тврди да је ово идентична ситуација оној у Федерацији БиХ, гдје је СДП БиХ формирао власт мимо воље два остала конститутивна народа.

На данашњој конференцији за новинаре најављено је да ће СДС данас пред Апелационим судом Брчко дистрикта покренути поступак усклађености Одлуке о разрјешењу градоначелника са Статутом дистрикта, те да је било какав поврартак посланика ове странке у Скупштину, могућ тек након оцјене те судске институције.

Посланици Скупштине Брчко дистрикта изгласали су јуче неповјерење градоначелнику Драгану Пајићу, након што му је ЦИК раније изрекао санције због сукоба интереса.

За овакву одлуку гласало је 17 посланика, односно сви посланици бошњачких парламентарних странака, један из коалиције ХСС-НХИ-ХДЗ1990, те посланици из реда српског народа Стако Стакић (НДС) и независни посланик Радослав Богичевић.

Преосталих 11 српских са два хрватска посланика напустило је прије гласања скупштинску салу, не желећи да учествује у изјашњавању.0 КОМЕНТАРА

  1. Молим Администратора да ми у најкраћем времену омогући приступ сајту Фронтал.рс на налогу Млађан Динкић јер већ дуже вријеме не могу да се пријавим пошто систем одбија моју приступну шифру а приступну шифру није могуће промјенити уношенјем мејла.
    Унапријед захвалан Фронталу а и мрзитељу Заметици чији се профил први пут користи за нешто паметно.

    Младен Софреновић
    [email protected]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *