Стигао деманти: Није продат Телеком

Спекулације које су се појавиле у медијима да је 30 одсто Телекома Србија продато Телекому Аустрија за 840 милиона евра апсолутно нису тачне, саопштила је данас радна група Владе Србије задужена за продају дијела акција Телекома Србија. Како је наведено у саопштењу, Влада Србије и њена радна група за праћење и координацију у вези са […]

понедељак, мај 2, 2011 / 16:40

Спекулације које су се појавиле у медијима да је 30 одсто Телекома Србија продато Телекому Аустрија за 840 милиона евра апсолутно нису тачне, саопштила је данас радна група Владе Србије задужена за продају дијела акција Телекома Србија.

Како је наведено у саопштењу, Влада Србије и њена радна група за праћење и координацију у вези са продајом дијела акција Телекома Србије правовремено су јавност обавјештавале о сваком кораку који је предузет у процесу продаје 31 одсто акција Телекома Србија чији је власник Република Србија и 20 одсто чији је власник грчка телекомуникациона компаније ОТЕ.

Минимална утврђена цијена испод које се неће продавати 51 одсто акција Телекома Србија је 1,4 милијарде евра.

Радна група Владе за продају Телекома Србија подсјећа да је Телекому Аустрија на њихов захтјев, у складу са условима из тенедерске документације, дат додатни рок од 15 дана за побољшање понуде, који истиче 3. маја односно 4. маја када је први радни дан након првомајских празника.

„Након тога, Влада Србије ће размотрити понуду и обавестити грађане о коначној одлуци о продаји дела акција Телекома”, наведено је у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *