Стекли се сви услови за почетак изградње Јужног тока – кроз Србију

Директор предузећа Јужни ток Србија Душан Бајатовић изјавио је данас да су се стекли сви услови да изградња транснационалог гасовода „Јужни ток” у Србији, односно да полагање цијеви почне крајем ове године. Бајатовић је са в.д. директором Републичке агенције за просторно планирање Драганом Дунчићем потписао уговор о изради измjена и допуна просторног плана подручја посебне […]

понедељак, мај 13, 2013 / 14:49

Директор предузећа Јужни ток Србија Душан Бајатовић изјавио је данас да су се стекли сви услови да изградња транснационалог гасовода „Јужни ток” у Србији, односно да полагање цијеви почне крајем ове године.

Бајатовић је са в.д. директором Републичке агенције за просторно планирање Драганом Дунчићем потписао уговор о изради измjена и допуна просторног плана подручја посебне намjене – трансанционалног гасовода „Јужни ток” кроз Србију.

С овим докуменатом, како је том приликом истакао Бајатовић, дефинитивно имамо све потребне уговоре, који воде ка почетку изградње „Јужног тока”, крајем 2013.

Он је нагласио да је траса у потпуности дефинисана, како за „Јужни ток”, тако и за интерконекције према Хрватској и Републици Српској.

Бајатовић је рекао да су сви проблеми ријешени, тако да се може кренути у истовремено издавање више од 70 локацијских дозвола, за различите намјене.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *