Старо гвожђе или: Украден мост у Брчком

Украден је жељезни мост, тежак неколико тона, који је на потоку Зовичица у брчанском приградском насељу Диздаруша повезивао посјед Зејнебе Спахалић. Крађа је, највјероватније, извршена током прошле ноћи. Према траговима који су остали на земљи може се закључити да су крадљивци одвојили завртње за везивање жељезне конструкције за бетонске стубове и комплетну је, јачим трактором, […]

четвртак, октобар 18, 2012 / 23:10

Украден је жељезни мост, тежак неколико тона, који је на потоку Зовичица у брчанском приградском насељу Диздаруша повезивао посјед Зејнебе Спахалић.

Крађа је, највјероватније, извршена током прошле ноћи. Према траговима који су остали на земљи може се закључити да су крадљивци одвојили завртње за везивање жељезне конструкције за бетонске стубове и комплетну је, јачим трактором, одвезли у правцу најбижег асфалтног пута.

Зејнеба Пашалић, на чијем посједу је извршена крађа, каже да је јутрос дошла у њиву и примјетила да нема моста. Одмах је позвала полицију, која је извршила увиђај на лицу мјеста и почела истрагу.

Мост је користило више породица које су прелазиле на другу страну са пољопривредном механизацијом ради обраде земље.

Зејнеба каже да су мост на потоку, који дијели њено имање на пола, саградили она и муж осамдесетих година прошлог вијека док је радила на жељезници.

"Од предузећа сам добила три траверзне дуге по 12 метара које су истрошене и нису више могле бити на прузи. Оне су послужиле као греде којима је мој муж, уз помоћ још десет људи, повезао обале", испричала је Зејнеба.

Она сматра да сама вриједност моста није онолика колики је значај он имао при обради земље Спахалића, јер сада не зна како да трактор, који треба да јој узоре парцелу на десној обали, пређе на другу страну.0 КОМЕНТАРА

  1. hahaha, kaze da je dosla na njivu i primjetila da nema mosta, pa sta je uradila preskocila potok, ako vec ima drugi put koji ce joj most. cuj treba ima svoj most, i ja bi ga odvezao, kad joj vec ne treba.

    traktor neka predje preko korita rijeke, pa nije kanjoj gospodjo..
    dobila si dzaba most, a lafo nije nikoga podmazala u zeljenicama da da tri sine dzaba.

    A Bogme i lopovi svaka cast, trebala su vas bar desetorica, jer ako su desetorica gradila, onda treba najmanje toliko i da odnesu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *