Станковић из Интеграла: Све је јавно код нас

Власник и директор компаније „Интеграл инжењеринг“ Лакташи Слободан Станковић рекао је Срни да су приватизације ГИК „Хидроградња“ Пале и раскид приватизационог уговора урађени потпуно транспарентно, а да је сва документација у складу са прописима, доступна свима и може да буде предмет било које контроле. "Мени је жао што је на такав начин дошло до раскида […]

недеља, март 27, 2011 / 18:55

Власник и директор компаније „Интеграл инжењеринг“ Лакташи Слободан Станковић рекао је Срни да су приватизације ГИК „Хидроградња“ Пале и раскид приватизационог уговора урађени потпуно транспарентно, а да је сва документација у складу са прописима, доступна свима и може да буде предмет било које контроле.

"Мени је жао што је на такав начин дошло до раскида уговора, али таква је ситуација на тржишту и морамо се надати само бољем", рекао је Станковић, нагласивши да приче да се раскидом приватизационог уговора руши економија Српске и легализује пљачка немају везе са истином.

Према његовим ријечима, све трансакције у вези са продајом хотела "Панорама" водила је "Хидроградња", а новац је трошила на исплату плата радницима и измирење других трошкова пословања.

Директор ГИК "Хидроградња" Радојица Мандић рекао је Срни да је средства од продаје хотела "Панорама" наплатила искључиво "Хидроградња" у износу од 4.950.000 КМ, те да их је уз сагласност Управног одбора потрошила за исплате плата и других обавеза према радницима и добављачима, на судске трошкове и друга давања.

"Затражићу да надлежне институције пошаљу контролне органе да сачине записник или шта год треба како би се ставила тачка на ту причу", рекао је Мандић.

Предсједник Синдикалног одбора ГИК "Хидроградња" Пале Жељко Милисављевић рекао је да су радници задовољни протоколом о сарадњи који је потписан измећу њиховог предузећа, "Интеграл инжењеринга" и Владе РС, а којим је предвиђен споразумни раскид приватизационог уговора са купцем капитала "Хидроградње", компанијом "Интеграл инжењеринг" из Лакташа с тим да ова фирма обезбиједи средстава за измирење дијела потраживања радника и то 360.000 КМ до краја наредне седмице и 150.000 КМ до 10. априла ове године.

"Ово је једини пут да изађемо из кризе. Ми не знамо шта ће се даље дешавати, али је чињеница да је Влада РС та која је прва изашла у сурет радницима", рекао је Милисављевић, нагласивши да је за раднике до сада била најгора неизвјесност.

Он је потврдио да је дио средстава од продаје хотела "Панорама" искоришћен и за плате радницима, а други за обавезе према добављачима, као и да је Синдикат имао увида у то.

Предсједник Владе РС Александар Џомбић потписао је 25. марта протокол о сарадњи са представницима "Интеграл инжењеринг" а.д. Лакташи, ГИК "Хидроградња" а.д. Пале и представником Синдикалног одбора ГИК "Хидроградња" а.д.

Протокол предвиђа споразумни раскид приватизационог уговора са купцем капитала "Хидроградње", компанијом "Интеграл инжењеринг" из Лакташа, а ова фирма ће обезбједити средстава за измирење дијела потраживања радника Хидроградње и то 360.000 КМ до краја наредне седмице и 150.000 КМ до 10. априла ове године.

"Радници су сагласни да половину потраживања по основу плата претворе у акције а другу половину измире продајом дијела имовине предузећа", наведено је тада у саопштењу Владе РС уз напомену да ће Влада дати пуну подршку и помоћ током стечајне реорганизације друштва и измирења обавеза према радницима.

Српска демократска странка позвала је јуче истражне органе да испитају приватизацију предузећа "Хидроградња" Пале и оцијенила да раскидом уговора о приватизацији "Хидроградње" Пале, између овог предузећа и "Интеграл инжењеринга" из Лакташа, те најавом изградње Термоелектране Угљевик два на исти начин као у случају ЧЕЗ, Влада РС "уништава привреду и економију РС".

Из ове странке наводе да је “Интеграл инжењеринг“ приватизовао “Хидроградњу“ Пале за око два милиона КМ, а одмах потом “Хидроградњин“ хотел “Панорама“ продао Влади РС за студентски смјештај за 4,8 милиона КМ.0 КОМЕНТАРА

  1. Станковић из Интеграла: Све је јавно код нас
    Da nije zalosno bilo bi smijesno. Poslije toliko malverzacija u poslijeratnim godinama ostaje nam samo da se nadamo da ce jednom ipak doci do javnog sudjenja.

  2. Ево Додику прилике да докаже оно што је написао у писму о броби против криминала и корупције. Ово је толико очигледан доказ да је јасно и полуписменим о чему се ради. А пошто је код нас највише таквих онда и неће бити ефеката док се оваквим очигледним примјерима не покаже како се гули народ. Ипак честитам СДС на првом реаговању, иако се сјећам да су они на ове малверзације око „Панораме“ упозоравали и раније. Дакле, напријед тужиоци, да вас видимо!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *