Станић: Позитивна оцјена за Болоњу

Ректор Универзитета у Бањалуци Станко Станић оцијенио је позитивно петогодишњу примјену Болоњске декларације на факултетима у Републици Српској. Станић је истакао да студенти и професори више раде од када се примјењује Болоњска декларација. "Пет година послије институционалне примјене Болоњске декларације неки постављају питање да ли је требало ићи у реформу те врсте, која је заснована […]

понедељак, новембар 14, 2011 / 09:45

Ректор Универзитета у Бањалуци Станко Станић оцијенио је позитивно петогодишњу примјену Болоњске декларације на факултетима у Републици Српској.

Станић је истакао да студенти и професори више раде од када се примјењује Болоњска декларација.

"Пет година послије институционалне примјене Болоњске декларације неки постављају питање да ли је требало ићи у реформу те врсте, која је заснована на принципима Болоњске декларације. Чињеница је да су органи РС и ФБиХ, односно БиХ то прихватили као модел који вриједи за све европске универзитете и према томе то питање треба, прије свега, поставити онима који врше власт на просторима БиХ", рекао је Станић за "Независне новине".

Он је подсјетио да примјена "Болоње" у Републици Српској тече од 2006. године, а да је од 2003. године кренула примјена болоњског процеса на четири-пет факултета бањалучког Универзитета.0 КОМЕНТАРА

  1. Ни ректор не вјерује у ово што прича. Болоњу је оцијенио онако како се данас оцјењују Болоњци. Површно!

  2. Ја сам деценијама градио школски систем,а ви сте га сјебали за пар година.Више вриједи занат из мог времена него данашњи апејрони и прометеји.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *