Шта је све Влада данас утврдила

Влада Републике Српске утврдила је данас, на 43. сједници у Бањој Луци, Уредбу о условима за оснивање и рад представништава Републике Српске у иностранству. Разлози за доношење Уредбе садржани су у потреби да се поједина питања која се односе на оснивање, организацију и рад представништава Републике Српске у иностранству регулишу на јаснији и прецизнији начин. […]

четвртак, децембар 8, 2011 / 19:43

Влада Републике Српске утврдила је данас, на 43. сједници у Бањој Луци, Уредбу о условима за оснивање и рад представништава Републике Српске у иностранству. Разлози за доношење Уредбе садржани су у потреби да се поједина питања која се односе на оснивање, организацију и рад представништава Републике Српске у иностранству регулишу на јаснији и прецизнији начин.

Влада Републике Српске усвојила је Консолидован извјештај о извршењу буџета Републике Српске за период 01.01-30.09.2011. година.

Како се наводи у Извјештају, буџетска средства остварена су у износу од 1,209.0 милиона КМ, што представља 101 % у односу на буџет за првих девет мјесеци 2011. године.

Домаћи приходи износе 1,120.0 милиона КМ, или 108% у односу на буџет за првих девет мјесеци 2011. године, а њихову структуру чине:

– индиректни порези, у укупном износу опд 751.0 милион КМ, што представља 100% у односу на буџет за првих девет мјесеци 2011. године

– директни порези, које Република Српска прикупља преко властитих рачуна,
остварени су у износу од 253.6 милиона КМ, што представља 137% у односу на буџет за првих девет мјесеци 2011. године

– непорески приходи, у укупном износу од 115.3 милиона КМ, што представља 114% у односу на буџет за првих девет мјесеци 2011. године.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о прихватању задужења кредита Европске банке за обнову и развој по „Пројекту изградње аутопута Бања Лука – Добој, дионице Прњавор – Добој“, у износу од 150.000.000,00 евра.

Кредитна средства Европске банке за обнову и развој користиће се за изградњу аутопута Бања Лука – Добој, дионице Прњавор – Добој, дужине 36,612 километра, укључујући 22,627 километара локалних путева и услуге надзора.

Крајњи корисник и дужник је Јавно предузеће „Аутопутеви Републике Српске“, а да би кредит био одобрен потребна је и одлука Народне скупштине Републике Српске.

Министарство финансија, Министарство саобрaћаја и веза и ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ задужени су за реализацију и вођење поступка преговарања о условима за добијање овог кредита.

Влада Републике Српске усвојила је Извјештај о финансијском пословаљњу Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске за период јануар – септембар 2011. године.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о преносу права располагања и кориштења на стамбеним јединицама на: 1) град Бања Лука, 2) општину Власеница, 3) општину Петрово, 4) општину Нови Град, 5) општину Брод и 6) општину Лопаре.

Ријеч је о стамбеним објектима који су изграђени и додијељени на кориштење породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и борцима Одбрамбено‐отаџбинског рата Републике Српске, ради трајног стамбеног збрињавања.

Циљ доношења ове одлуке је ставарње правних претпоставки да се овој категорији грађана омогући што ефикаснији и економичнији поступак закључења уговора о закупу, те откуп додијељених стамбених јединица.

Влада Републике Српске дала је сагласност Министарству за избјеглице и расељена лица за трошење новчаних средстава у износу 43.563,00 КМ, за асфалтирање пута у избјегличком насељу Ранково, Бјелајци, општина Мркоњић Град.0 КОМЕНТАРА

  1. 150 miliona za novi autoput, da li iko spominje one kIneze još. Kako sve više cure informacije sa šupljeg broda, može se čuti da su pobjegli kada su vidjeli kako “ovdje radi“, tj “plaća“ za dobijanje posla

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *