Срушио се мост између САД и Канаде

Срушио се главни мост који спаја амерички град Сијетл с Канадом и остатком сјеверног региона Пацифика. Неколико возила и људи склизнуло у воду. Америчка патролна служба у Вашингтону је навела да су три особе пребачене у болницу, али да се не зна њихово здравствено стање. Фокс њуз преноси да је потврђено да нема жртава. Међудржавни […]

петак, мај 24, 2013 / 08:40

Срушио се главни мост који спаја амерички град Сијетл с Канадом и остатком сјеверног региона Пацифика. Неколико возила и људи склизнуло у воду.

Америчка патролна служба у Вашингтону је навела да су три особе пребачене у болницу, али да се не зна њихово здравствено стање. Фокс њуз преноси да је потврђено да нема жртава.

Међудржавни мост са четири траке за возила стар је више од пола вијека и срушио се на пола пута између Сијетла у САД и Ванкувера у Канади, изјавио је представник патролне службе Марк Френсис.

Френсис је рекао да се за сада не зна узрок пада моста. Несрећа се догодила пред викенд када је мост веома у оптицају.

Како наводе свјетски медији, пад моста ће покренути питање о инфраструктури у САД, које је до сада већ било предмет расправе. Предсједник САД Барак Обама је раније упозорио на трошне путеве и додао да је потребно уложити више новца на поновну изградњу инфраструктуре земље.

Америчко удружење цивилне инжењерије саопштило је раније да више од 7.000 мостова у САД није потпун стабилно.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *