Српске одбојкашице боље од Кенијки

Србија је против Кеније остварила другу побједу на Свјетском купу у Јапану. Резултатски гледано, најбоље српске одбојкашице оправдале су улогу апсолутног фаворита у дуелу са Кенијом, али српски селектор Зоран Терзић сигурно није задовољан игром својих изабраница у прва два сета. Нестварно су дјеловала дешавања на терену до средине другог сета. Кенија је, наиме, први […]

недеља, новембар 6, 2011 / 19:14

Србија је против Кеније остварила другу побједу на Свјетском купу у Јапану. Резултатски гледано, најбоље српске одбојкашице оправдале су улогу апсолутног фаворита у дуелу са Кенијом, али српски селектор Зоран Терзић сигурно није задовољан игром својих изабраница у прва два сета.

Нестварно су дјеловала дешавања на терену до средине другог сета. Кенија је, наиме, први добила са 25:19, а у другом, на другом техничком тајм-ауту водила је са 16:14!

Био је то, међутим, максимум кенијске репрезентације пошто су Српкиње коначно заиграле онако како се то очекује од европских шампионки. Добиле су други сет са 25:22, а у преостала два Кенијкама су препустиле укупно 22 поена.

У понедељак је на Свјетском купу слободан дан, а следећу утакмицу на овом турниру најбоље српске одбојкашице играће у уторак у Тојами против Њемачке. Тај меч почеће у 10,20 часова по нашем времену. 

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је да су његове изабранице играле слабо против Кеније, јер нису имале адекватан приступ мечу.

„Не можемо да будемо задовољни начином уласка у утакмицу, играчице нису биле припремљене на прави начин, што је грешка стручног стаба. После таквог старта било је теже играти и логично је што смо изгубли један сет, а други играли слабо”, рекао је Терзић.

„Предстоји нам период утакмица са много јачим ривалима, финалистом Европског првенства Немачком и олимпијским шампионом Бразилом. Биће тешко забележити добар резултат, али надам се да можемо да одиграмо добро, да екипа није истрошена и да ће имати снаге и жеље за постизањем добрих резултата”, рекао је Терзић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *