Српска у Бечу: Фактички представљени потенцијали

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић представила је данас у Бечу потенцијале и предности улагања у Републику Српску. Цвијановићева је у разговору са потпредсједником Привредне коморе Аустрије Кристофером Мацнетeром позвала чланове овог тијела да посјете Републику Српску да би се упознали са инвестиционом понудом у областима туризма, енергетике и металског сектора. На састанку је разговарано […]

понедељак, мај 27, 2013 / 20:03

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић представила је данас у Бечу потенцијале и предности улагања у Републику Српску.

Цвијановићева је у разговору са потпредсједником Привредне коморе Аустрије Кристофером Мацнетeром позвала чланове овог тијела да посјете Републику Српску да би се упознали са инвестиционом понудом у областима туризма, енергетике и металског сектора.

На састанку је разговарано о унапређењу привредне сарадње и повезивању предузећа из Републике Српске и Аустрије на будућим заједничким пројектима, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Било је ријечи о реформама које се проводе у Републици Српској на унапређењу пословне климе, као и пројекту пословне регистрације којим ће оснивање предузећа бити смањено на три дана, уз знатно мање трошкове.

Саговорници су разговарали и о мјерама подршке домаћим и страним инвеститорима који улажу у Републици Српској и отварају нова радна мјеста, наводи се у саопштењу.

Састанку су присуствовали министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић и министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Игор Видовић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *