Српска пливачка штафета стигла до финала

Мушка пливачка стафета Србије пласирала се у финале трке на 4×50 метара мјешовито на Европском првенству у пољском Шћећину, пошто је у квалификацијама била девета. То је прво, историјско финале српских пливача у екипној дисциплини на континенталним шампионатима. Штафета у саставу Петар Петровић, Чаба Силађи, Радован Сиљевски и Велимир Стјепановић квалификациону трку је испливала у […]

четвртак, децембар 8, 2011 / 21:53

Мушка пливачка стафета Србије пласирала се у финале трке на 4×50 метара мјешовито на Европском првенству у пољском Шћећину, пошто је у квалификацијама била девета.

То је прво, историјско финале српских пливача у екипној дисциплини на континенталним шампионатима.

Штафета у саставу Петар Петровић, Чаба Силађи, Радован Сиљевски и Велимир Стјепановић квалификациону трку је испливала у времену од једног минута, 36 секунди и 75 стотинки.

Првих десет репрезентација пласирало у финале, а најбржа је била штафета Русије са временом од једног минута, 34 секунде и 48 стотинки.

Поред сјајне штафете, српски пливачи изборили су још два полуфинала, најприје Чаба Силађи у дисциплини 100 метара прсно са временом 59,97 и једина представница дама, Мирослава Најдановски у дисциплини 100 метара слободно у времену 54,50.

У петак је на програму други дан првенства, а од наших пливача наступиће Петар Петровић у дисциплини 50 метара леђно и Радован Сиљевски и Велимир Стјепановић на 100 метара слободно.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *