Сребреница: Настављено гласање за непотврђене гласачке листиће

Након получасовног прекида, настављен је рад биралишта у сребреничком Културном центру, предвиђеном за гласање на непотврђеним гласачким листићима, рекао је Срни предсједник бирачког одбора на овом биралишту Шевко Ћивић. Предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Нермин Аливуковић рекао је Срни да ће рад овог биралишта бити продужен за онолико времена колико је трајао прекид гласања и […]

недеља, октобар 7, 2012 / 14:58

Након получасовног прекида, настављен је рад биралишта у сребреничком Културном центру, предвиђеном за гласање на непотврђеним гласачким листићима, рекао је Срни предсједник бирачког одбора на овом биралишту Шевко Ћивић.

Предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Нермин Аливуковић рекао је Срни да ће рад овог биралишта бити продужен за онолико времена колико је трајао прекид гласања и колико је јутрос каснило отварање, што је укупно око сат времена.

Аливуковић је око 12.00 часова прекинуо гласање на бирачком мјесту у Културном центру због велике гужве на биралишту и нејасноћа у вези са гласањем на непотврђеним гласачким листићима.

На овом бирачком мјесту дошло је до неусаглашености чланова бирачког одбора са ОИК-ом што је изазвало пометњу и упућивање бирача да донесу потврде о пребивалишту из Полицијске станице.

На непотврђеним гласачким листићима могу гласати сви који имају потврде о пријави боравишта у Сребреници издате у Полицијској станици уз један од личних докумената са фотографијом – лична карта, пасош или возачка дозвола.

Ријеч је углавном о неколико стотина Сребреничана, већином Срба, избјеглих у Србију и друге крајеве, којима још нису обновљене њихове у рату порушене и попаљене куће, а који су се пријавили за изборе у матичној општини након 23. септембра.

Аливуковић је рекао Срни да Општинска изборна комисија није добила приговоре због гужве и прекида гласања на овом бирачком мјесту, али да су неке странке најавиле њихово улагање.

Ово биралиште налази се у холу Културног центра, гдје је и пролаз за још једно бирачко мјесто за гласање редовним путем.

Посматрачи ОХР-а, Савјета Европе, америчке Амбасаде у БиХ били су на овом бирачком мјесту и регистровали проблеме који су довели до прекида рада биралишта.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *