Србија: Пола бирача не зна за кога би гласало

Када би избори у Србији били одржани ових дана чак 43 одсто грађана са правом гласа није сигурно да би на њих изашло, показује истраживање агенције Фактор плус.   Према резултатима ове анкете, 34 одсто бирача би гласало, а 23 одсто нема намјеру да искористи своје право, пише "Политика". "Ово је врло индикативна ситуација и […]

уторак, децембар 20, 2011 / 11:15

Када би избори у Србији били одржани ових дана чак 43 одсто грађана са правом гласа није сигурно да би на њих изашло, показује истраживање агенције Фактор плус.

 

Према резултатима ове анкете, 34 одсто бирача би гласало, а 23 одсто нема намјеру да искористи своје право, пише "Политика".

"Ово је врло индикативна ситуација и она показује да људи немају поверења у партије. Увек један број не зна за кога би гласао пре расписивања избора, али у овој мери није било скоро забележено. Тих 43 одсто је неопредељено, они не знају за кога би гласали", рекао је директор агенције Фактор плус Владимир Пејић.

Резултати истрживања показали су да 40 одсто испитаника сматра да Србија неће добити статус кандидата за чланство у Европској унији почетком 2012. године, 48 одсто сматра д ће добити ако испуни тражене услове, а свега 12 одсто је увјерено да ће Србија добити кандидатуру.

Највећи број испитаника – 89 одсто је као циљеве од највећег значаја за будућност Србије навело сузбијање криминала и корупције, те економски развој земље.

Мир и политичка стабилност су на трећем мјесту, а слиједе социјална правда и солидарност, док је укључење у ЕУ на петом мјесту.

Рјешавање питања Косова и Метохије као циљ од највећег значаја за будућност Србије одабрало је 60 одсто грађана.

Испитвање је рађено од 10. до 18. децембра на узорку од 1.200 испитаника старијих од 18 година.0 КОМЕНТАРА

  1. Ево приједлога! Извињавам се због неких ријечи, али нисам хтјела да се бавим цензуром. 😀

    „Нааче шо Србиа ние добила статус кандидата за Европску униу…
    Па да сте ставили најрасниег човека кои е пореклом из маике Србие,садби ладили јајца подно Олимпа као чланови еу коалицие.
    Пантела за прецедника,Расна Странка Србие (РСС) у скупштину!
    А Тадиа кома“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *