Србија одустала од ЕП 2015. осам других кандидата

Предсједник националног кошаркашког савеза (КСС) Драган Ђилас рекао је данас да је Србија одустала од идеје да конкурише за организацију Европског првенства 2015. године. „Одустали смо од организације, за домаћинство једне од група је потребно преко два милиона евра, а мислим да је та сума претерана за наше услове. Урадили смо оно што је једино […]

петак, август 1, 2014 / 19:03

Предсједник националног кошаркашког савеза (КСС) Драган Ђилас рекао је данас да је Србија одустала од идеје да конкурише за организацију Европског првенства 2015. године.

„Одустали смо од организације, за домаћинство једне од група је потребно преко два милиона евра, а мислим да је та сума претерана за наше услове. Урадили смо оно што је једино могуће у овом тренутку”, рекао је Ђилас за Блиц.

Шампионат је требало да буде одржан у Украјини, али је због оружаних сукоба ова земља морала да одустане од ЕП.

Осам земаља понудило се да организује првенство Европе у кошарци 2015. године, од које је Украјина одустала због актуелне политичке ситуације у тој земљи.

Кандидати за домаћина Евробаскета су Њемачка, Хрватска, Финска, Летонија, Француска, Израел, Пољска и Турска, саопштили су извори блиски ФИБА Европе.

Одлука о домаћину шампионата Европе биће донијета на састанку ФИБА Европе у септембру.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *